Caesar's Palace växer upp

NÖJE

Två saker finns alltid med i en Caesar"s Palace-intervju.

1.Bandet är rätt svajigt live. 2. Gitarristen Jocke Åhlund pratar mycket. Så. Nu var det avklarat.

Foto: åsa sjöström
År 2002 - Caesar's Palaces genombrottsår.

Gruppmedlemmarna i Caesar"s Palace dyker upp en efter en till intervjun. Alla väldigt bakfulla. Basisten Daniel Lindqvist ska snart gifta sig och kompisarna ordnade kvällen innan en fejkad intervju på ZTV. Riktig förnedrings-tv skulle det bli, men Daniel kom för tidigt och allt slutade i en vild fest i stället, med inslag av spanking.

- Rockmyten personifierad, säger Jocke Åhlund, och visar upp olika blåmärken och skämtar om att det är typiskt att de alltid ska bete sig som ett ungt rockband.

I själva verket har Caesar"s Palace funnits i nio år. Från början hette de Hellikopter, men bytte då det dök upp en annan grupp med snarlikt namn. Tre skivor har det blivit, och med den senaste dubpowerpop-plattan "Love for the streets" gick de direkt in på albumlistans tredje plats och blev dessutom kvar där ett tag.

Att det verkligen förändrade Jocke Åhlunds liv, vilket han hävdar, kan nog diskuteras, men att 2002 är ett genombrottsår för hela bandet går att fastslå. Förra veckan spelade de inför tusentals människor på Globen (som förband till Lenny Kravitz). Till hösten väntar USA-lansering. Skivbolaget som ska ge ut andra skivan "Cherry Kicks" är legendariska SubPop. Samma bolag som Vue ligger på och som gav ut Nirvanas första skivor. Men innan dess står Caesar"s Palace på Hultsfredsfestivalens största scen. Trots att de från början tackade nej.

- Vi kunde inte, jag skulle åka till Grekland, men nu flyger skivbolaget hem mig bara för spelningen, säger Jocke Åhlund.

Är ni sugna på att se gruppen före Hultsfred, så spelar de in sin nya video, singeln "Over "fore it started" på Göta Källare i Stockholm på måndag.

- Alla som vill är välkomna, vi ska ha några konsertscener i videon. Det ska handla om några ungdomar, som går på Caesar"s Palace- spelning. Lite som filmen "G", säger Jocke.

Erika Hallhagen ([email protected])