Om vi vore ett par...

Skådespelerskan Tilde Fröling om fula fötter, höga klackar och erotiska magasin.

Foto: Johanna Pettersson
Tilde.
NÖJE

Var det jag som tog första steget när vi träffades?

– Ja, jag är inte den flirtiga tjejen som står och hänger i baren eller går fram och söker kontakt. Jag är inte feg, men det är inte min stil. Jag har aldrig gått ut för att ragga, man går väl ut för att bli dyngrak, hahah. Ärligt talat, det är inget vidare att träffas på krogen.

Varför föll du för mig?

– För att du är så rolig. Klädsmak och kropp är inte så viktigt. Jag gillar småtjocka killar med humor, även om man kanske inte tror det.

Vill du träffa mig varje dag?

– Nej, det vill jag nog inte. Det är svårt, tröttnar man inte om man hänger med varandra jämt? Det finns inget som är underbart varje dag. I början, när vi var nykära, kanske det var annorlunda.

Jag har ett foto på mitt ex i plånboken.

– Det kommer jag att riva sönder. I alla fall om det blir något seriöst mellan oss. Om du skulle ha typ ett foto av någon gammal tjej på väggen skulle jag skita i det till en början. Men om det fungerade mellan oss skulle jag plocka ner det efter ett tag. Varför ska hon hänga där, det är ju min plats?

Vad tar du på dig om du vill göra dig sexig för mig?

– Ingenting, då tar jag väl av mig?

Men du kanske behåller de höga stövlarna på?

– Nej, men jag har fula fötter så jag behåller nog strumporna på.

Vi har haft storgräl. Vad händer nu?

– Jag är för stolt för att ringa. Det är du som får ta kontakt, du behöver inte be om ursäkt men du måste ringa för då kan jag haka på och gå halva vägen. Vi kommer att lösa det här.

Men du skulle inte klippa sönder min favorittröja?

– Nej, det är lugnt. En gång slängde jag ut min dåvarande pojkväns skor genom fönstret men då hade vi varit tillsammans i fyra år och jag var så jäkla trött på honom. Det är ingen fara med tröjan.

Mina erotiska magasin, måste de slängas?

– Nej, men se till att gömma dem.

Så det räcker inte med att jag tar ut dem från badrummet?

–Nej, usch. De ska upp på vinden.

Men om vi läser dem tillsammans så...

– Nej sa jag. Sånt där kan du glömma.

Ska vi stanna hemma och ta det lugnt nu på lördag?

– Ja, det kan vi. Nog. Jag har varit borta ett tag så det kan vara trevligt att bara träffa dig, man behöver inte vara ute och svira varje dag. Låter det illa? Du vet att jag gillar dig, men om man har varit från stan ett tag kan det vara kul att gå ut en vända.

Vad gör vi? Tänder ljus? Kollar video? Dricker vin?

– Jag är inte så romantisk av mig. Tända ljus är väl okej men ingen Pavarotti och soft belysning och sitta och gulla. Sånt får jag ont i magen av. Sticka ut och äta gott på en restaurang, hyra film och gå hem, sedan är jag nöjd.

Tar jag notan eller delar vi?

– Jag har varit lite bortskämd i ett tidigare förhållande, men det är klart vi kan dela. Äh, jag kan ta notan. Men första dejten, då hade du fått betala, annars hade jag börjat undra. Nu är vi ju så himla kära så då kan jag betala.

Är det okej om jag har string på stranden?

– Nej. Nej. Och nej.

Jo, bara en kort stund.

– Nej, det är inte något att diskutera. Kommer du ihåg favorittröjan som jag inte klippte sönder? Dina stringbadbrallor ligger betydligt sämre till.

Hur ska jag överraska dig?

– Jag gillar inte överraskningar om de inte är klockrena. Du måste köpa något som jag verkligen gillar eller göra något du vet att jag drömt om. Du vet om man får en sådär ful tröja av farmor och man bara måste sitta och le? Så får det inte bli mellan oss. Det är bättre om vi går och shoppar tillsammans, och du betalar. Fast om du hade bokat ett hotellrum för oss skulle förstås vara gulligt, gärna Frank Sinatra-sviten på Grand hotell i Saltsjöbaden.

När får jag träffa dina föräldrar?

– När jag verkligen vet att det är seriöst, ibland går det fort, andra får aldrig träffa dem.

Vill du gifta dig med mig?

– Ja. Nja. Vill jag det? Jo, det är klart. Om vi är så himla kära så kan vi väl göra det.

Avslutningsvis, har jag sagt att jag är lite amatör-kinky?

– Nej, det tycker jag att jag borde ha märkt tidigare.

Jag vet, men jag har hållit tillbaka lite i början.

– Jaha, då får jag väl lära upp dig till ett proffs. Jag gillar inte amatörer.

arkiv Tilda Fröling

Per Gunne