Här strippar Soff-i-propp

Sofia Eriksson: Jag är stolt över min kropp

1 av 4 | Foto: ÅSA SJÖSTRÖM
KLÄDDE AV SIG INFÖR 10 000 MÄNNISKOR Sofia Eriksson var konferencier på Pride-festivalen i Stockholm i går. Men hon bjöd på lite mer än väntat. Inför 10 000 människor klädde hon av sig och visade brösten. Men den populära programledaren fick genast kritik. "Det måste finnas viktigare saker att säga och göra på den här festivalen än att strippa på scenen", sa regissören Lill-Marit Bugge.
NÖJE

Plötsligt chockade tv-stjärnan Sofia Eriksson publiken med en utmanande nakenshow.

Framför tusentals människor slet hon av sig tröjan och blottade sina bröst.

- Jag är 36 år och är stolt över min kropp, säger hon.

Som konferencier på Pride-festivalen i Stockholm berättade programledaren Sofia Eriksson, 36, om programpunkter och påannonserade gäastartister. Men sent igår kväll chockade hon publiken med något helt oväntat.

Tog av sig topless

- Tycker ni inte att det är jättevarmt här? Och här står jag i en genomskinlig topp. Äh, va fan jag tar av den, sa hon.

Sen lät Sofia Eriksson kläderna falla. Hon slet av sig tröjan och stod plötsligt i bar överkropp på scen framför tusentals människor.

- Ska jag ta av mig byxorna också, skojade hon innan hon lämnade scenen med tröjan i handen.

Efteråt var Sofia Eriksson glad, men en aning omskakad. Idén om att strippa på scen föddes när hon såg sin genomskinliga topp.

- För mig är gaypubliken den finaste. De tycker om mig och då känner jag också att jag kan visa allt.

Men redan samma kväll fick Sofia Erikssons nakenshow stark kritik:

- På den här festivalen är det tydligen okej att sjunka hur lågt som helst. Jag blir beklämd. Måste en brud visa brösten för att få applåder, då har hon ingen aning om hur man flörtar med en lesbisk tjej, säger journalisten Mian Lodalen.

Tvåbarnsmamma

Hon fick medhåll av regissören Lill-Marit Bugge:

- Jag förstår inte varför hon måste klä av sig. Sofia är ju en mogen tjej. Det måste finnas viktigare saker att säga och göra på den här festivalen än att strippa på scenen.

Sofia Eriksson håller inte med om kritiken.

- Att visa brösten är okej om man är 25 år, men inte äldre. Jag är en 36-årig tvåbarnsmamma och gjorde en kul grej. Jag är stolt över min kropp, och då tycker jag att man kan visa upp den.

De som kritiserar dig tycker att du kunde gjort något bättre för homovärlden?

- Det får stå för dem.

Daniel Nyhlén