Reginas nya karriär - som fotomodell

Snart syns skåde-spelerskan och sångerskan på catwalken

1 av 4 | Foto: olof händén
TUFF och sensuell Vi har sett henne på tv och hört henne på skiva. Nu prövar Regina Lund ytterligare en karriär som modell åt klädföretaget INSOFO. Hon har det de vill ha: tuffhet, sensualism och sexighet.
NÖJE

Nu satsar Regina Lund på en ny karriär.

Den här gången som tuff och sexig modell.

– Hon är perfekt. En mogen kvinna med stark utstrålning, säger designern Sanna Ruponen.

Artisten Regina Lund är inte rädd för nya utmaningar.

Vi har sett henne på teaterscenen, tv och vita duken. Som sångerska har hon också en mängd låtar på två album bakom sig. Och snart kan vi också få se henne på catwalken.

Kändismodeller

Aftonbladet kan i dag avslöja att Regina Lund ger sig in i modellbranschen. Regina blir ny modell för ett klädföretag som siktat in sig på kändisar. Arbetet inleddes redan under förra veckan då en rad utmanande modebilder togs på skådespelerskan. Allt skedde under största hemlighetsmakeri. Det är klädföretaget INSOFO som genom pr-byrån Mafioso med Army of Lovers-stjärnan Dominika Peczynski i spetsen har värvat skådespelerskan som modell till deras kommande kampanj. De har tidigare under sin första kollektion arbetat med skådespelerskan Tilde Fröling. Men de har också försett en rad andra svenska kända kvinnor med kläder. Ett sätt för dem att få gratis produktplacering i exempelvis SVT och TV 4.

– Det blir billigare än att

exempelvis annonsera i månadspress, säger designern Sanna Ruponen.

Under ett möte i våras gjorde företaget upp en hemlig lista med tio svenska kändiskvinnor som kunde vara aktuella till den nya kampanjen. Här fanns några av landets främsta skådespelare och programledare.

För bara några veckor sedan bestämde man sig. Och nu bekräftar företaget att Regina Lund har anlitats som modell:

– Ja, det stämmer. Regina är i 30-årsåldern och förmedlar den tuffhet, sensualism och sexighet som vi är ute efter. Det ska helt enkelt inte vara för romantiskt, säger Ruponen.

Regina Lund var på ett strålande humör när arbetet inleddes i en studio på Kungsholmen i Stockholm. Men det gick inte att styra skådespelerskan i valet av de kläder hon skulle bära. Det bestämde hon helt och hållet själv.

– Det var ingen idé att försöka övertala henne. Det är en tjej med bestämda åsikter, säger Sanna Ruponen.

Premiär i Köpenhamn

Premiären för kollektionen med Regina Lund äger rum nu till helgen på den internationella modemässan i Köpenhamn. Där kommer bland andra modevärldens främsta designers och journalister att kunna beskåda den svenska artisten på flera meter höga affischer.

Aftonbladet har förgäves försökt nå Regina Lund för en kommentar.

Daniel Nyhlén