Will Smith: Inga tjejer ville ha mig

Stjärnan tampades med dåligt självförtroende - nu gör han ny biosuccé

1 av 2 | Foto: AFTONBLADET BILD
"JAG VAR DEN KONSTIGE KILLEN" Will Smith är mångmiljonär och avgudad idol för många. Men livet har inte alltid varit en dans på rosor. "Jag var den konstige killen inga tjejer ville ha" säger han.
NÖJE

Han var tönten inga tjejer ville ha.

Will Smith kämpade länge mot dåligt självförtroende.

- Men sedan kom jag på att jag kunde ta humorn till hjälp för att få sex. Får du en tjej att skratta är hon din, säger han.

I sommar erövrar Will Smith världen med filmen "Men in black II" och soloalbumet "Born to reign". Han är mångmiljonär, avgudad idol och dessutom en lyckligt gift trebarns-far.

Men livet har inte alltid varit en dans på rosor.

- Fram till jag var 24-25 år kämpade jag med dåligt självförtroende och kass självkänsla, berättar han för Aftonbladet.

- Jag var den konstige killen som inga tjejer ville ha.

Tyckte inte att han dög

Men det dåliga självförtroendet gällde inte bara sexlivet. Han tyckte inte att han dög som vare sig skådis eller musiker.

- Alla tyckte LL Cool J, Run DMC och Public Enemy var tuffa och det kändes som att folk lyssnade på mig bara när det var brist på bättre.

Sakta vände det och tack vare humorn lärde sig Will Smith att ta plats.

- Det var häftigt första gången en tjej tyckte jag var sexig. Fast ibland blir det för mycket humor. Om tjejerna skrattar för mycket vill de bara vara kompisar sedan för de vill inte förlora en bra vän, suckar han.

Familjen är viktigast

Nu är det dock slut på flörtandet. Med hustrun Jada Pinkett har Will Smith barnen Jaden, 4, och Willow, 1 1/2, samt sonen Willard, 10, från ett tidigare äktenskap. Och familjen är det viktigaste i hans liv.

Under Oscarsgalan lämnade han och hustrun festligheterna för att dottern fått öroninflammation och åkt in till sjukhuset.

- Du kan inte festa när din dotter är sjuk. Då går autopiloten på och man vill bara hem.

Förutom familjen är golf och internetschack stjärnans stora intressen. Kanske har du själv mött honom över ett parti i cyberrymden.

- Ja, jag avslöjar ju aldrig vem jag är. Även om jag får lust ibland om folk är oförskämda, skrattar Will Smith.

Karin Lindstedt