Byt ut Carl mot Carola

NÖJE

Folk som har poplåtar som ringsignaler kommer att återfödas som maskar. Det går att göra mobilen personlig på andra sätt. Puls vet hur.

Byt ut kompisar mot kändisar

Byt ut några polares namn till namn som garanterat kommer att få folk att haja till och till en början faktiskt även ge även dig en rejäl adrenalinkick. Döp till exempel bråkstakarna i bekantskapskretsen till Micke Persbrandt och Leila K. Då vet du att det är problem på gång när det piper till.

Alf Svensson. Den mest mästrande och självgoda av dina vänner blir Alf Svensson. Skriv (kd) så alla fattar vilken Alf vi snackar om.

Peter Stormare och Izabella Scorupco. Sätt namnet på någon som kan tänkas vara i Hollywood och jobba med en film på personen du brukar ringa på väg hem från krogen. Då kan du sluddrande skylla på tidsskillnaden när du inser att du just väckt henne eller honom. Kör på typ Peter Stormare eller Izabella Scorupco.

Gunde Svan. Hurtbullen som alltid ger dig dåligt samvete genom att ringa och berätta att han är ute och fjällvandrar, sätter plant eller seglar döper du till Gunde Svan.

Carola Häggkvist funkar på vem som helst. Det är bara ett grymt namn helt enkelt.

Tobey Maguire och Salma Hayek. Släng in nåt riktigt exotiskt namn också, på någon som bara ringer någon gång ibland. Typ Tobey Maguire eller Salma Hayek.

Skapa kategorin ”Svara inte”

Där lägger du in folk du generellt inte vill snacka med, men som kan vara bra att ha i telefonboken. Typ arbetsgivare, ex, fyllehångel och gnällspikarna på Arbetsförmedlingen, CSN och andra onda cirklar och samfund. Då behöver du inte ens plocka upp telefonen och överväga om du ska svara eller inte. Sådant ger ändå bara upphov till dåligt samvete.

Gör en Skalman

Använd mobilen som mat- och sovklocka. Ställ in så att den ringer prick klockan tolv. Även om din chef står och hänger över ditt skrivbord så fattar han eller hon att det liksom inte är nåt snack, det är lunch nu. Med klockan inställd på vissa tider har du alltid ett giltigt skäl att bara resa dig upp och gå. Eller lägga dig ner och sova.

Karolina Fjällborg