Brasse - ensam på scenen i höst

NÖJE

Brasse Brännström åker på enmansföreställning i höst.

Med ”Grottmannen - ett hejdlöst försvarstal” ska Brasse äntra de stora scenerna igen - under 60 föreställningar runt om i Sverige.

Foto: SOFIA EKSTRÖM
Brasse Brännström drar på turné med en enmansföreställning.

För 20 år sedan splittrades den fantastiska komediduon Magnus Härenstam och Brasse Brännström. Deras karriärer har fortsatt på skilda håll, men Brasse har till stor del undvikit de stora scenerna.

Sverigepremiär

Nu ska han stå ensam i rampljuset på de stora scenerna i en ny enmansföreställning.

”Grottmannen - ett hejdlöst försvarstal” är den svenska översättningen av ”Defending the caveman”. En pjäs skriven av amerikanen Rob Becker.

Brasse Brännström såg författarens föreställning och blev förtjust. Tillsammans med Riksteatern och med Vicky von der Lancken som producent, ska han förvandla den amerikanska framgången till en svensk, när han ger 60 föreställningar runt om i Sverige av ”Grottmannen”.

Länge på Broadway

”Defending the caveman” är den enmansföreställning som gått längst tid på Broadway. Den har turnerat över hela USA och Kanada och går fortfarande för utsålda hus.

”Grottmannen - ett hejdlöst försvarstal” är en komedi som handlar om skillnaderna mellan män och kvinnor och hur dessa skillnader kan få oss att missuppfatta varandra.

Produktionen har även nått London, Island och Sydafrika.

Och nu är det Brasses tur att föra succén till Sverige.

Resultatet går att se i höst med premiär i Gävle i september.

Linda Hjertén

ARTIKELN HANDLAR OM