Gladiator i storbråk

Izor kallade domaren idiot - och lämnade tv-arenan

1 av 3 | Foto: MATS SAMUELSSON
GRÄLET TVINGADE FRAM KRISMÖTE När domaren Dag Olsson diskade gladiatorn Niklas "Izor" Larsson mitt i tävlingsmomentet "Pyramiden" blev "Izor" rasande och stormade ut ifrån tv-sändningen. Efter krismötet var programledaren Gunde Svan förtegen om det inträffade. "Det var ett korrekt domslut", sa han till Aftonbladet.
NÖJE

Första inspelningsdagen av "Gladiatorerna" slutade i kaos.

Först gick det nya hindret sönder.

Sedan utbröt storbråk:

- Din jävla idiot! skrek Izor till domaren Dag Olsson innan han lämnade arenan.

Förväntningarna är höga inför den nya säsongen av "Gladiatorerna". Trots Zekes och Indras tragiska död den 29:e juni, då det nyförlovade gladiatorparet omkom i en frontalkrock, har TV 4 och produktionsbolaget MTV bestämt sig för att serien ska fortsätta.

Men det populära tv-programmet fick en kaosartad start när de två första programmen spelades in i Tipshallen i Växjö i går.

"Den jävla idioten"

Mitt under det nya tävlingsmomentet "Pyramiden" utbröt ett jättegräl mellan Niklas "Izor" Larsson, 30, och domaren Dag Olsson. Muskelpaketet Izor blev fullkomligt rasande när Dag diskade honom för att ha brutit mot reglerna i den nya grenen. Och raseriutbrottet handlade knappast om någon inövad flirt med tv-publiken.

- Är han dum i huvudet den där jävla idioten? Jag har läst reglerna, jag vet vad som gäller, skrek Izor hotfullt när han förstod att varken domaren eller programledarna ville lyssna till hans högljudda protester.

Flydde med coachen

Medan tv-kamerorna fortfarande rullade och den förvirrade Växjöpubliken såg på lämnade han arenan. Domaren Dag Olsson var skärrad.

- Han kan inte reglerna. Han får inte stå ovanför den röda linjen på pyramiden, sa han.

Den ursinnige Izor flydde in till backstageområdet tillsammans med sin coach. Samtidigt tvingades tv-teamet till ett snabbt krismöte för att reda ut bråket.

- Projektledaren och producenten har klargjort vilka regler som gäller för de inblandade parterna. Izor kommer att fortsätta med nästa tävlingsgren nu, sa Camilla Filipsson på TV 4 när den värsta dramatiken lagt sig.

Programledaren Gunde Svan var tystlåten kring bråket.

- Det var ett korrekt domslut, jag har inga övriga kommentarer.

Som om inte bråket var nog. Tidigare under dagen drabbades "Gladiatorerna" av ytterligare en motgång då den nya pyramiden gick sönder. I en hård kamp mellan gladiatorn Python och utmanaren Jonas Fermfelt lossnade den översta delen och de tävlande rasade ner. De klarade sig dock utan skador.

Åsa Sjöberg, projektledare, ser allvarligt på olyckan men bedyrar att säkerheten aldrig var hotad.

- Det är väldigt tråkigt det som har hänt, men det var aldrig någon fara för killarna eftersom pyramiden är av ett mjukt material.

Ska byggas om

Men i dag ska den olycksdrabbade pyramiden byggas om så att inspelningarna kan fortsätta.

Izor passade på att be om förlåtelse inför Växjöborna och förklarar sitt utbrott för Aftonbladet så här:

- Jag tolkade reglerna på ett annat sätt än Dag, men han är domare och det är hans ord som gäller. Ibland blir jag övertänd och då händer såna här saker.

Anna Hansson

ARTIKELN HANDLAR OM