Will Smith lurades på 50 000 av bedragare

NÖJE

NEW YORK

Will Smith, 33, har råkat ut för en bedragare.

Med ett kreditkort i Willard C Smiths namn har Carlos Lomax köpt varor för över 50 000 kronor.

Foto: MATTIAS CARLSSON
Den riktige Will Smith.

Lomax, från Duquesne i Pennsylvania, var vid tillfället för brottet villkorligt frigiven för ett liknande brott där han hade lurat den professionelle basketspelaren Steve Smith i Atlanta Hawks.

1999 dömdes Lomax till två år i fängelse och tre års villkorligt för att ha lyckas köpa varor för cirka 800 000 kronor på ett kort i basketstjärnans namn.

Använde dopnamnet

Enligt federala åklagare ska Lomax, 41, ha skaffat ett kreditkort i pop- och filmstjärnan Will Smiths namn genom att använda Will Smiths ungefärliga dopnamn Willard C Smith och hans socialförsäkringsnummer, USA:s motsvarighet till personnummer, samt andra uppgifter.

Det var Will Smiths affärsmanager som märkte att det kommit en räkning från varuhuset Sears i Pittsburgh som han inte trodde att Will Smith signerat.

Kan få 20 år

Han kontaktade federal polis och utredningen har kommit fram till att Lomax köpt varor för 5 447 dollar.

Will Smiths pressansvarige, Stan Rosenfield, säger att han inte intresserat sig för frågan eftersom Lomax aldrig utgett sig för att vara Will Smith.

- Vi involverar oss inte i såna här saker så mycket som ni kanske kan tro när det bara är någon som köper varor och tjänster i någon annans namn, säger Rosenfield till AP.

Lomax riskerar att dömas till 20 år bakom lås och bom.

Fredrik Virtanen