Nu lägger Eriksson på luren

NÖJE

Nu är det färdigbusat i "Sovmorgon" i P3.

Programledaren Kjell Eriksson slutar busringa.

- Det går inte längre. Folk känner igen mig hela tiden, säger han.

Foto: MATTIAS CARLSSON
SLUTBUSAT Kjell Eriksson har skrotat sina busringningar i radions "Sovmorgon".

På torsdag är det säsongsstart för "Sovmorgon" i P3. Men den som väntar sig att programledaren Kjell Eriksson ska ringa skämtsamtal får stå med skägget i brevlådan.

- Jag har tänkt klara mig genom säsongen utan att busringa. Det är jobbigt både privat och professionellt. Folk känner igen mig hela tiden.

Ny rösttävling

När Eriksson ringer privata samtal lägger folk på ibland för att de tror att han skojar med dem. Men han utesluter inte att han börjar busringa igen i framtiden.

- För att fylla tomrummet ska vi ha en tävling som heter "Herr & Fröken Röst 2002". Folk får skicka in röstprov på personer som de tycker har en skön röst. Senare i höst koras vinnarna som får i pris att göra "Sovmorgons" juljingel.

Kändisar pratar fritt

Ett annat nytt inslag i "Sovmorgon" blir "Kom hit och snacka skit". Kändisar bjuds in till studion och får välja ett ämne som upprör dem som de får prata om.

- Vi har även blivit inspirerade av Vi 5:an som ni har i Aftonbladet. I vår version ska vi bjuda in olika yrkesgrupper och ställa fem kniviga frågor till dem.

Tant Mutti och Kjelleman tar semester ett tag till. Men däremot fortsätter skämtversionen av "Filmkrönikan". Kjell Eriksson kan du även se i höst som en av programledarna i nya underhållningsprogrammet "Akta rygg".

Carrie Söderberg

ARTIKELN HANDLAR OM