Om vi vore ett par...

TV4:s Linda Isacsson om Norrland, nakenbad och blåsrör.

NÖJE

Hur avslutar vi sommaren?

– Det får bli en fjällvandring uppe i trakterna runt Vilhelmina. Jag brukar försöka hinna med en vandring varje år och den här årstiden är nästan bäst. Det är inte lika mycket mygg som i mitten av juli.

Hmm. Blir det tält?

– Så klart det blir. Och sovsäckar som man kan dra ihop så att det blir en stor där vi båda får plats.

Okej, räkna med mig. Hur var det egentligen vi träffades?

– På en busshållplats. Jag har otroligt dåligt lokalsinne och frågade dig i vilken riktning jag skulle ta bussen. Vi började prata, du visade dig vara en väldigt trevlig prick och bjöd ut mig.

Var jag tvungen att vara efterhängsen i början?

– Nja, jag tror att jag nappade direkt. Det beror förstås på vad du kom med för idéer men om det var en spännande dejt skulle jag följa med.

Är du känslig för kritik?

– Ja, det är jag, men det har blivit bättre med åren.

Så jag ska inte påpeka att du har jobbat mycket i sommar.

– Jo, det får du göra men du vet att jag tycker att mitt nya jobb som resereporter på ”När & fjärran” är spännande och att det innebär att jag är borta en hel del. Resorna är på 1–2 veckor men det tar vi igen när jag kommer hem.

Men du har väl saknat mig?

– Jag har saknat dig väldigt mycket. Men under Sydamerika-resan så har vi både jagat anakondor och bott hos en eremit uppe i de chilenska bergen så det har funnits mycket annat att tänka på. Men det är klart att du funnits i mina tankar, framför allt när jag legat och frusit om nätterna på 4 000 meters höjd.

Blir du sur över att jag flirtat med andra medan du har hängt med han eremiten?

– Tja, det man inte vet har man inte ont av men det är klart att om jag skulle få höra det så skulle jag nog bli redigt förbannad.

I höst, flyttar vi ihop då? Du får plats hos mig om du vill.

– Ja, det kan vi göra. Det är underbart att bo tillsammans om man är kära. Att laga mat och sova tätt intill varandra. En varning bara: Jag har mycket prylar, från blåsrör till vandringskängor och seglarkläder. Vi kan nog behöva ett prylrum

På din födelsedag har jag ordnat överraskningsparty. Det blir inomhusfyrverkeri, strippande brandmän och en natt på stadshotellet. Inte en krona har sparats.

– Det låter fantastiskt. Fast poliser vore ännu bättre än brandmän.

Kanske jag också ska hoppa i en uniform.

– Har du någon skogsvaktaruniform med hatt kanske? Nej, en läkarrock blir bättre. Om det nu räknas som en uniform. Och en hel sådan där läkarväska fylld med trevliga leksaker.

Hur firar vi min födelsedag?

– Jag är fruktansvärt dålig på hemligheter så jag kan nog inte ordna ett sån där stor överraskningsfest utan att försäga mig, jag brukar avslöja presenter och julklappar veckor i förväg. Men jag har en annan ide: På din födelsedag väcker jag dig med fika på sängen och sedan bär det iväg till en trevlig skidbacke där vi kan åka bräda, dricka glühwein på eftermiddagen och bada bastu. Som avslutning tar jag på mig sjuksköterskeuniformen.

Har du några pinsamheter hemma som du kommer att gömma undan när jag är på besök?

– Oja. Massor. När vi lärt känna varandra bättre kommer du att få se dem.

När det är dags för kändispremiär så får jag följa med va?

– Jag gillar att gå på premiärer om det är något som lockar, en bra film eller så, annars blir det inte mycket fester. Om jag går så följer du givetvis med.

Kommer du att presentera mig för kändisjournalisterna som ”vän” eller ”pojkvän”?

– Så fort vi har pratat om var vi står i vårt förhållande och att vi verkligen är tillsammans så kommer jag självklart att kalla dig för pojkvän.

Har du några ovanor som kommer att irritera mig.

– Jag är en usel förlorare och eftersom jag älskar att tävla så kan det bli ett problem, om du vinner för ofta i alla fall. Sedan har vi surströmmingen som jag vill att du ska prova och helst lära dig att tycka om. Kan det vara något mer? Kanske att mitt spanska ex fortfarande ringer en gång i veckan och att vi alltid pratar spanska med varandra.

Vårt sexliv har börjat dala på sistone, hur får vi fart på det?

– Oj, jag har aldrig varit med om problemet. Vi får väl ta fram läkarlådan med alla leksakerna så ska du se att det blir fart.

Våra sista dagar på västkusten, är det något problem att jag ville sola i mina nya, ganska dyra, stringbadbrallor?

– På de klippor där vi solar behöver man inga kläder alls.

arkiv Linda Isacsson

Per Gunne