"Jag är kär och väldigt lycklig"

Nu spelar Pernilla Pippi igen

1 av 3 | Foto: BJÖRN LINDAHL
ALLTID TID FÖR KÄRLEK I höst ska Pernilla Wahlgren spela Pippi på Göta Lejon, spela in nya "Nicke och Nilla", släppa en skiva och åka på julturné. Men hon hinner också med nya pojkvännen.
NÖJE

Pippi-musikal, barnprogram, julturné med Christer Sjögren - och planer på en ny soloplatta.

Men Pernilla Wahlgren har mycket mer än så att tänka på:

- Jag är kär och väldigt lycklig, säger hon.

Flätorna och fräknarna är där igen. Sveriges sexigaste kvinna Pernilla Wahlgren förvandlas ännu en gång till världens starkaste tjej - Pippi Långstrump.

- Det finns mycket Pippi i mig, jag är nog mer sprallig och tokig än vad folk tror. Att få gå till jobbet och brottas med Starke Adolf då och då unnar jag varje 34-årig trebarnsmor, säger Pernilla Wahlgren med ett skratt.

Barnen föjer med

Hon har en fullspäckad höst framför sig. Förutom Pippi-rollen, som hon delar med Cajsalisa Ejemyr, ska hon och brorsan Niclas Wahlgren göra nya barnprogram för tv som "Nicke & Nilla". Samtidigt spelar de barnteater och i mitten av november kommer ett nytt album.

Mycket för en som dessutom har tre barn att tänka på.

- Det är tur att man har ett så "häftigt" jobb, barnen vill nämligen alltid hänga med mig när jag jobbar. Så det funkar bra, säger hon.

Och nye pojkvännen, åtta år yngre Joachim Lennholm, hinner hon förstås också med.

Nästan sambor

- Ja, vi är inte ifrån varandra mycket kan jag säga. Kärlek har jag alltid tid med. Det är härligt, jag är kär och väldigt lycklig, säger hon.

De träffades för fyra månader sedan. Nu har de "nästan" flyttat ihop.

- Vi är inte skrivna på samma adress och vi tar en dag i taget. Men vi lever som ett par. Han bor mer hos mig än hos sig, om man säger så.

Hon är redan en stor favorit hos barnen. Men nu längtar Pernilla Wahlgren efter att göra "nåt vuxet".

- Jag vill inget hellre än att spela in en popplatta på svenska. Helst med mitt eget material. Vi kanske börjar spela in redan efter jul, säger hon.

Men Pernilla börjar samla vuxenpoäng redan i höst. Den 23 november åker hon ut på en månadslång julturné med bland andra Christer Sjögren, Wenche Myhre och Charlotte Nilsson.

Och kanske får vi dessutom se henne i Melodifestivalen till våren.

- Ja, det hade verkligen varit jättekul. Jag är öppen för allt, säger hon.

Vem är världens starkaste Pippi?

Se Cajsalisa och Pernilla bryta arm.

Björn Solfors