Opererades i flera timmar

Läkarlag tog bort popstjärnans hjärntumör i största hemlighet

1 av 3 | Foto: PRESSENS BILD
längtar hem till familjen Marie Fredriksson vill komma hem till barnen Oscar, 5, och Josefin, 9, så snabbt som möjligt. Hela tiden finns maken Mikael Bolyos vid hennes sida på sjukhuset.
NÖJE

Marie Fredriksson har genomgått den planerade operationen.

I största hemlighet avlägsnades hennes hjärntumör redan i måndags.

Roxettestjärnan vilar nu ut på Karolinska sjukhuset i Solna.

Aftonbladet erfar att operationen betecknas som lyckad och att Marie Fredriksson under omständigheterna mår bra.

Det har sedan i torsdags varit klart att popsångerskan skulle vara tvungen att genomgå en operation för att avlägsna den tumör som läkarna fann i hennes bakhuvud vid en undersökning den 11 september.

I måndags skrev Marie Fredriksson, 44, i största hemlighet in sig vid neurokirurgiska avdelningen på Karolinska för att förberedas inför en operation.

Tumören analyseras

Ingreppet inleddes på kvällen på operationsavdelningen.

Marie sövdes ner medan läkarlaget med kirurger, narkosläkare och sköterskor inledde en avancerad operation som kan ta alltifrån tre timmar till ett dygn att genomföra.

Operationen gick enligt uppgift bra och tog mellan fyra och sju timmar. Kirurgerna avlägsnade tumören som genast skickades till laboratoriet för analys.

Marie Fredriksson tillbringade måndagsnatten och tisdagen på uppvakningsavdelningen. Hon fördes under tisdagskvällen tillbaka till sitt rum på neurokirurgen där hon fortfarande vårdas.

Maken Mikael Bolyos har hela tiden funnits på plats hos sin fru.

Marie Fredriksson mår nu efter omständigheterna bra. Hon har fortfarande dropp och övervakas dygnet runt.

Popstjärnan önskar nu att få åka till sitt hem i Djursholm så fort som möjligt för att kunna vara med sina barn Josefin, 9, och Oscar, 5.

Men läkarna kommer förmodligen inte att skriva ut Marie förrän till helgen eftersom de vill ha henne under observation på sjukhuset.

Samtidigt så analyseras tumören. Resultatet avgör vilken slags eftervård som är aktuell.

Hela avdelningen låst

I bästa fall är tumören godartad och då krävs ingen efterbehandling. Men tumören kan också vara av en typ som lätt sprider sig. I så fall krävs behandling med strålning eller cellgifter.

- Efterbehandlingen avgörs helt av vilken sorts tumör det är, sa Jörgen Boëthius, hjärnkirurg och överläkare på Karolinska sjukhuset, nyligen till Aftonbladet.

Sekretessen är hög kring patienten Marie Fredriksson. Hela avdelningen där hon ligger är låst och endast personer med extra behörighet släpps in.

Europaturnén inställd

Marie Fredrikssons familj vill inte uttala sig om hennes tillstånd.

Roxettemanagern Marie Dimberg vill heller inte bekräfta att Marie Fredriksson har genomgått en operation.

- Jag kan inte kommentera det, säger Marie Dimberg.

Vill du dementera uppgifterna?

- Jag kan inte svara på den typen av frågor förrän jag har rätt information att gå ut med.

Roxettes planerade Europaturné "Night of the proms" har redan ställts in och Marie är till att börja med sjukskriven resten av året. Men den nya samlingsskivan "Roxette - the ballad hits" kommer att släppas som planerat.

Klas Lindberg

ARTIKELN HANDLAR OM