Magasin i USA satsar på sexiga svenskar

Vanity Fair gör stort livsstils- reportage

1 av 2 | Foto: BÖRJE THURESSON
Här har Alexander Skarsgård tröja på sig. I Vanity Fair är han iklädd - tangakalsoner.
NÖJE

Magasinet Vanity Fair har skickat hit en av världens mest kända fotografer för att göra ett livsstilsreportage om den sexiga svensken.

En av de sexiga modellerna är Ingmar Bergman.

Ingmar Bergman, Stellan Skarsgård, Maria Bonnevie, Alexander Skarsgård och Josephine Bornebusch är några av de svenskar som blivit plåtade av en av världens mest kända fotografer, Bruce Webber.

I ett februarinummer av det eleganta, amerikanska magasinet Vanity Fair kommer flera glättiga sidor att vikas åt "the sexy swede", vilket är artikelns arbetsnamn.

Var här i fem dagar

- Vanity Fair kontaktade mig och Svante Tegnér och bad mig ta bilder på Elin Nordengren, Tiger Woods flickvän. Hon ville inte så då föreslog jag dem att göra ett reportage om den sexige svensken. De nappade, men gjorde idén på sitt eget sätt, säger fotografen Bingo Rimér.

Fotografen Bruce Webber skickades till Sverige och fotograferade under fem intensiva sommardagar svenska storheter och skönheter.

Från mästerregissören Bergman till den okända, vanliga tjejen Frida Hallquist.

- Bruce Webber har tydligen alltid varit ett stort fan av Ingmar Bergman och jag vet inte hur han gjorde, men han fick honom att ställa upp, säger Alexander Skarsgård som fotograferades, iklädd tangakalsonger.

På gång

På Vanity Fair vill man inte avslöja några detaljer om en ännu inte publicerad artikel, men man bekräftar att ett sådant reportage är på gång.

- Bruce Webber sa att de ville göra det här bland annat på grund av att den svenska musiken blivit så stor utomlands. Det var häftigt att bli fotograferad av ett sådant proffs, säger skådespelerskan Josephine Bornebusch.

- Det är klart att det känns smickrande och roligt, säger skådespelerskan Bonnevie.

När det aktuella numret finns i handeln är ännu inte klart.

Webb-radio

Alexander Skarsgård berättar om utviket och utser Sveriges sexigste person.

Linda Hjertén