"Hon är uppe och pigg"

Per Gessle berättar om tiden efter Maries operation

NÖJE

För första gången efter Marie Fredrikssons operation uttalar sig nu Per Gessle om sin vän och kollega.

Efter en jobbig tid är Roxette-stjärnan på bättringsvägen.

– Hon är uppe och är pigg, säger Per Gessle till SR Stockholm.

Foto: jonas bilberg

Den 30 september opererades Marie Fredriksson i största hemlighet på Karolinska sjukhuset i Stockholm.

Läkarna avlägsnade den tumör som fanns i hennes bakhuvud och sångerskan kunde efter några dagars vila på sjukhuset åka till hemmet i Djursholm.

För första gången sedan operationen för nästan två veckor sedan ger nu Roxette-partnern Per Gessle sin version av tiden före, under och efter operationen.

I en intervju i SR Stockholms musikprogram ”S-märkt” berättar han att Marie Fredriksson mår bättre och bättre.

– Marie mår förhållandevis bra. Hon är uppe och pigg men är förstås omtumlad av vad som hänt, säger Gessle och fortsätter:

– Det är någon sorts kulle som hon har kommit över nu, tror jag. Nu har de ju gjort operationen och det har gått bra. Det har ju varit en jobbig tid för henne förstås – och för oss alla.

Fick beskedet i taxin

Han avslöjar också att operationen var planerad längre i förväg än vad som varit känt.

– Det var aldrig någon blixtoperation utan jag visste att hon skulle opereras innan många andra kände till det, säger Per Gessle.

Han fick beskedet när han var på väg till en presskonferens i Belgien om den planerade höstturnén med Roxette.

– Jag fick reda på det i taxin på väg till Kastrup. Jag var nere i Halmstad då. Och jag fattade ju ingenting. Jag bestämde mig för att fortsätta att åka min taxi ner till Kastrup och invänta mer information. Och det fick jag, så när jag kom till Kastrup kände jag att det bara var att vända.

– Det var fruktansvärda nyheter, förstås. Man fattade inte riktigt vidden av det då. Det gör man inte nu heller riktigt. Det har varit tuffa veckor för alla, berättar Per Gessle för P5 Radio Stockholm.

Trots att Roxette-turnén ställts in och Marie Fredriksson är sjukskriven resten av året fortsätter Per Gessle att jobba med Roxette och samlingsskivan ”Roxette – the ballad hits”.

Jobbar i studion

Och han hoppas på att snart ha sin kollega tillbaka.

– Det som händer parallellt med att Marie blir bättre är att jag fortsätter att jobba med promotionarbete runt om i världen med den här plattan. Sedan jobbar vi i studio också, faktiskt. Vi hoppas att kunna färdigställa lite mer material någon gång framåt jul, januari, säger Gessle i intervjun.

Sin relation med Marie beskriver han som syskonlik.

– Min och Maries personlighet funkar väldigt bra tillsammans. Vi bråkar väldigt sällan och har en sorts syskonrelation. Vi kompletterar varandra väldigt bra – även mänskligt – och det har hjälpt oss jättemycket.

Klas Lindberg