- Läkaren sa att jag fått en tumör

Charlotte Nilsson om chockbeskedet - och den nya knutan i bröstet

1 av 2 | Foto: ola torkelsson/pressens bild
rädslan kom tillbaka När Charlotte Nilsson precis skulle börja sjunga i dansbandet Wizex fick hon beskedet att hon hade en tumör i halsen. Och för någon månad sedan upptäckte hon en knuta i ena bröstet.
NÖJE

Chocken efter beskedet om en halstumör förändrade hennes liv.

Nyligen upptäckte sångerskan Charlotte Nilsson en ny knuta - i bröstet.

- Som det ser ut nu behöver jag inte opereras, säger hon.

Hon skulle precis börja som ny sångerska i Wizex. 22 år gammal fick Charlotte Nilsson chockbeskedet:

- En läkare sa att jag fått en tumör i halsen. Jag började storgråta och ringde mina föräldrar och sa att jag nog skulle dö. Hade jag varit en svagare människa hade jag gått hem och tagit mitt liv direkt, säger hon.

Efter ytterligare undersökningar konstaterades dock att det inte var cancer. Den knytnävsstora cystan, som satt på pulsådern i halsen, kunde opereras bort.

"Jag blev jätteorolig"

- Jag mådde otroligt dåligt efteråt. I ett sånt läge inser man att det mest kära man har helt plötsligt kan ryckas ifrån en. Och det sätter allt på sin spets. Man går in i en bubbla och ingenting är roligt, säger hon.

Lyckligtvis har hon varit fri från nya angrepp sedan dess. Men för någon månad sedan kom rädslan tillbaka. Charlotte Nilsson upptäckte en knuta i bröstet.

- Jag blev jätteorolig. Jag trodde att jag fått nåt liknande i mitt bröst. Jag åkte in och gjorde mammografi och tänkte att, fan, nu har allt det där hemska kommit tillbaka.

Måste vara vaksam

Undersökningarna visade att det i stället var en körtel från armhålan som vandrat ner i bröstet. Enligt läkarna är det ofarligt.

- Det värker ibland. Och får jag för ont av det så måste de självklart göra ett ingrepp. Men så illa är det inte i dag, säger hon.

Obehaget finns kvar. På halsen döljer hon än i dag ett stort ärr efter operationen. Och rädslan gör sig ständigt påmind.

- Har man varit drabbad av nåt sånt så blir man lätt lite hypokondrisk. Man måste vara vaksam med kroppen och undersöka sig själv noggrant.

- I dag tackar jag Gud för att det inte var farligare. Men det är klart att jag är rädd för att det ska komma tillbaka. Cancer är en skräcksjukdom.

Björn Solfors