Lemma är tillbaka med ny skön skiva

NÖJE

Innelistan -

De bästa svenskarna, just här, just nu

Foto: WARNER MUSIC
Daniel Lemma

1 NY Daniel Lemma

Slog igenom med sextiotalssköna "If I used to love you" i filmsuccén "Jalla! Jalla!". På måndag släpper han sitt nya album "Cordelia", som är en sån skiva man kan lyssna på rakt igenom.

2 NY Natalie Björk

Spelar 12-åriga Alice i Richard Hoberts nya film "Alla älskar Alice". Trots att Natalie är så ung har hon inga problem att spela mot giganter som Endre, Persbrandt och Richardsson.

3 NY Håkan Hellström

Jodå, "Kom igen Lena" är verkligen en riktigt bra poplåt. Låt oss bara hoppas att den lille popkillen lyckas infria förväntningarna med ett helt bra popalbum också.

4 2 Sunil Munshi

Snyggingen Sunil spelar förvuxen, judisk tv-spelsgalning i"Livet i 8 bitar", som är en ganska rörig och småknasig ungdomsfilm. Dessutom sjunger han i rockbandet Sissy Prozac.

5 3 Kjell Bergqvist

Skådespelaren som plötsligt syns överallt: som rasistisk pappa i "Livet i 8 bitar", i "Ett dockhem" på Stockholms stadsteater och dessutom i svenska komedin "Hundtricket".

6 4 Julia Dufvenius

Vacker skådespelerska som slog igenom 1997 i tv-serien "Glappet" (repris på SVT på torsdagar). Gör dessutom "Trettondagsafton" på Dramaten och är utnämnd till Bergmans nya favorit.

7 5 Marie Serneholt

"Floorfiller" är titelmelodin till Disney-succén "Lilo & Stitch" och fortsättningen på A-Teens nya karriär utan ABBA-covers. Och färgglada Marie är det givna blickfånget i gruppen.

8 7 Sissela Kyle

Drottningen av "Parlamentet", TV4:s succésatir på söndagar, trots motståndare som Babben, Robert Gustafsson och Annika Lantz. Specialist på att imitera drottning Silvia.

9 8 Gry Forssell

Det är inte lätt att hantera en handfull semestervilda singelkillar, men Gry sköter sitt programledarskap utan att en enda gång verka vara den bordellmamma hon faktiskt är.

10 RE ”Room service”-Mattias

Män i blåställ är alltid män i blåställ. När Mattias och hans kollega Johnny plockar fram verktygen och häcklar varandra känns det ändå som fest att få spika, borra och måla.

utelistan

1 Horace Engdahl

Nej, Astrid fick inte Nobelpriset i år heller. Det bevisar en hel del, speciellt att Svenska akademien hellre premierar den totalt okände ungraren Imre Kertész framför Sveriges - och världens? - mest populära barnboksförfattare. Skäms!

2 David Batra

Komiker som syns lite här och där men aldrig lyckas göra något som man kommer ihåg.

3 Lars-Inge Svartenbrandt

Har ett tag varit inne (på kåken alltså) och kommer på grund av sina återfall alltid att vara ute.

Veckans måste:

"The BeachHouse Marbella Volume One" är något för dig som gillar plattorna från Buddha bar eller Café del Mar. Småjazzig och helsoft bakfyllemusik från lilla skivbolaget Sprinkler.

Veckans skvaller:

Bert Karlsson har en så allvarlig konflikt med en lokal handlare i Skara att han inte kan åka förbi dennes hus. Detta resulterar i att Bert kör mot enkelriktat och över åkrar på sin väg till jobbet.