Bjuder på lite av varje

In the bedroom på video och dvd

NÖJE

In the bedroom

VHS DVD

Foto: TRIANGELFILM
Marisa Tomei och Sissy Spacek.

En av de senaste årens mest prisbelönade amerikanska filmer vid festivaler och i kritikeromröstningar och femfaldigt Oscars-nominerad.

Utspelas i ett fiskeläge på amerikanska östkusten. Matt Fowler ( Tom Wilkinson) är son till hummerfiskare men pluggade vidare och blev ortens läkare. Hustrun Ruth ( Sissy Spacek) är musiklärare. Sonen Frank ( Nick Stahl) pluggar till arkitekt på fint universitet men är hemma över sommaren och jobbar som fiskare. Han inleder en romans med en äldre tvåbarnsmamma ( Marisa Tomei), som håller på att skilja sig från sin man ( William Mapother), son till ortens stora företagare.

Det handlar om kärlek över klass- och åldersgränserna. Om ett äktenskap där tillbakahållna känslor väntar på att komma upp till ytan. Om misshandel. Om hur lagen och rättvisan inte alltid fungerar. Om planer på hämnd.

Det är lite av varje: kärlekshistoria, drama, tragedi, thriller. Debuterande regissören Todd Field har inte bara lockat fram det bästa hos skådespelarna. Han skapar också under filmens andra hälft en kusligt småruggig stämning.

Jan-Olov Andersson