Såpan nära knäcka henne

Josephine Bornebusch är tillbaka – i ’Hundtricket’

1 av 2 | Foto: Lars Rosengren
FÖRSTA HUVUDROLLEN Det tuffa tempot under arbetet med Kanal 5:s såpa ”Hotell Seger” tvingade Josephine Bornebusch till sjukskrivning. Nu är hon tillbaka i sin första huvudroll på vita duken.
NÖJE

Josephine Bornebusch gör nu sin första huvudroll på film.

Men tv-såpan ”Hotell Seger” höll på att knäcka henne.

– Jag var helt utarbetad och tvingades sjukskriva mig, säger hon.

I filmen ”Hundtricket” gör Josephine Bornebusch sin första huvudroll på vita duken. Som drömtjejen Mia springer hon bokstavligen in i singelkillen Simon (Linus Wahlgren).

– Det var fantastiskt att jobba med ”Hundtricket”. Alla är bästa kompisar och väldigt fysiska så det var 3 månaders hångel, säger hon och skrattar.

Helt utarbetad

Josephine Bornebusch är bland annat känd från ”Rederiet”, ”Järngänget” och ”Vingar av glas”. Men det var först nyligen som hon bestämde sig för att satsa på skådespelarkarriären igen. Arbetet med tv-såpan ”Hotell Seger” i Kanal 5 höll nämligen på att knäcka henne helt.

– Vi spelade in två och ett halvt avsnitt per dag. Det var hysteriskt. Min rygg pajade, jag var helt utarbetad, berättar hon.

Josephine Bornebusch tvingades till slut sjukskriva sig.

De gamla ryggbesvären hade blossat upp och det tuffa tempot gjorde att hon aldrig kände att hon gjorde tillräckligt bra ifrån sig.

– Till slut bestämde jag mig bara för att strunta i allt och åka utomlands.

Det blev sex härliga månader i Mexiko där Josephine jobbade på sin pappas restaurang.

– Det var underbart. Jag fick tillbaka lugnet och plötsligt visste jag att jag ville jobba som skådespelare.

Hittade kärleken

Dessutom mötte hon kärleken.

– Ja, jag träffade min svenske kille där. Han bodde i Mexiko i tre månader, säger hon.

Men nu är hon tillbaka i Sverige. Mer sugen än någonsin på att få jobba. Än finns inget inplanerat men hon hoppas att filmen ”Hundtricket” ska ge en skjuts på vägen.

– Just nu är det helt dött på marknaden. Ibland kan jag känna att jag inte borde ha åkt utomlands. Men å andra sidan har ju resan gett mig lusten att jobba tillbaka, säger Josephine Bornebusch.

Karin Lindstedt