”Ryder stal de här varorna”

Åklagarens lista över allt hon anklagas för att ha norpat

1 av 2 | Foto: GETTY IMAGES
FÖRNEKAR BROTT Enligt åklagaren har Winona Ryder stulit varor, bland annat klänningar och handväskor, för drygt 52 000 kronor. Men i går inledde försvaret med sin version av vad som hände på varuhuset. Filmstjärnans advokat förnekar att Ryder stulit varorna.
NÖJE

HOLLYWOOD

Winona Ryder är mångmiljonär i dollar.

Men hon vill inte betala för strumpor, handväskor, hårband och en klänning.

Det visar åklagarens lista, till höger, över de varor som filmstjärnan anklagas för att ha stulit från ett varuhus i Beverly Hills.

Winona Ryder, 31, satt orörlig i rätten när åklagaren la fram specifikationen över de prylar som hon ska ha norpat under en shoppingtur i december i fjol.

Men när åklagarens huvudvittne, vakten Colleen Rainey, berättade vad hon sett Ryder utsätta varuhusets stöldmärkningar för vaknade filmstjärnan till liv.

"Tittade under blusen"

Gång på gång under vittnesmålet i rättssalen i Beverly Hills skakade stjärnan på huvudet, som om allt var rena struntpratet.

- När jag kikade genom en öppning i provrummet såg jag Ryder plåstra om ett blödande finger och klippa bort stöldmärkningar från varor.

Ryders advokat Mark Geragos svarade med ett hårt angrepp på den kvinnliga vakten och anklagade henne för lögn.

Det var bara en del i hans försvar av stjärnan.

Tidigare har han anklagat varuhusets anställda för att ha felbehandlat Ryder och uppgett att en av vakterna tittade under hennes blus, rotade igenom hennes adressbok, kallade henne "Bitch" och bad om biljetter till filmpremiärer.

Samtliga vittnen har förnekat Geragos påståenden.

Hur taktiken påverkat juryn är oklart men hos domaren har den i varje fall inte gått hem.

Under korsförhöret av den kvinnliga vakten varnades Geragos skarpt när han beskyllde henne för att ljuga.

- Ett sånt uttalande till och det blir åtal för domstolstrots, sa domare Elden Fox.

I går inledde försvaret sin version av vad som hände på varuhuset för snart ett år sedan.

Kan få fängelse

Geragos har tidigare uppgett att Ryder inte begått något brott, att hon sätts åt för att hon är känd och att hon har kvitton på alla varor som hon hade med sig.

Redan i övermorgon väntas juryn ta ställning i skuldfrågan. Om Ryder fälls för anklagelsepunkterna grov stöld, vandalism och inbrott kan hon dömas till fängelse i tre år.

Stöld- godset enligt åklagaren

Magnus Sundholm