Christer Sjögren spelar in julskiva

NÖJE

Dansbandskungen Christer Sjögren släpper en platta tillsammans med Pernilla Wahlgren, Charlotte Nilsson, Wenche Myhre och Björn Hedström.

Deras "Årets julkonsert" ska ge sig in i kampen om årets julskiva.

Foto: ANDERS CARLSSON
Släpper ny platta.

Christer Sjögren har spelat in julskivor förr, med bland andra Vikingarna. "Ett julkort från förr" vann slaget om årets julskiva för två år sedan och sålde över alla förväntningar.

Nu är det dags igen.

Christer Sjögren ska tillsammans med Charlotte Nilsson, Pernilla Wahlgren, Wenche Myhre och Björn Hedström släppa en julskiva med anledning av sin årliga julshow som blivit en succé.

"Tårar och skratt"

- Jag trodde inte det skulle bli en ny julskiva så snabbt men vi har märkt på publiken efter julshowen att de vill ha något att ta med sig hem, säger Christer Sjögren.

"Årets julkonsert" innehåller allt från "O holy night" till svängiga bjällerklangslåtar som "Rockin" around the Christmas tree".

- Precis som i showen finns det lite av varje. Både tårar och skratt, säger han.

Förutom att Sjögren tillbringar kvällarna med att signera tusentals exemplar av nya skivan laddar han upp för julshowen.

- Vi kommer att göra flera föreställningar per dag i en månads tid så det gäller att hämta styrka. Vi tänker försöka vara de bästa, säger Christer Sjögren.

Linda Hjertén