Hasse Aro slutade röka med hypnos

Blev av med sitt nikotin-beroende på två veckor

NÖJE

Hasse Aro slutade röka.

Genom hypnos.

– Jag lurade min hjärna att lura mig, säger tv-stjärnan.

Foto: SVEN-OLOF ENGLUND
RÖKTE I 20 ÅR Hasse Aro bolmade på cigaretter i 20 år innan han bestämde sig för att sluta. ”Rökningen påverkade min fysik. Mina ben domnade bort och det pep ur luftrören när jag skulle sova”, säger han.

Programledaren Hasse Aro, 45, bolmade på cigaretter i 20 år. Han gillade att röka och fortsatte utan att tänka på konsekvenserna.

Nu berättar den populära tv-stjärnan om hur han genom en udda metod blev av med sitt nikotinbehov – och det på bara två veckor.

– Rökningen påverkade min fysik. Mina ben domnade bort och det pep ur luftrören när jag skulle sova, säger Hasse Aro.

Genom en vän och tidigare storrökare fick Hasse tipset att gå till den tv-kände hypnotisören Ture Arvidsson.

Ett avtal med barnen

Hasse lät sig behandlas under två veckor. Första tiden var han tvungen att hypnotiseras varje morgon.

– Men man försvinner inte bort, utan jag var mer i ett tillstånd mellan att vara vaken och att sova. Man kan säga att jag lurade min hjärna att lura mig.

Han är inte förvånad över att hypnosen hjälpte honom:

– Hypnos botar absolut inte allting. När det handlar om motivation och den egna viljan så tror jag däremot att det kan underlätta.

Sedan i våras har Hasse inte rökt en enda cigarett, och i dag mår han betydligt bättre än tidigare. Nu har Hasse också slutit ett avtal med sina barn Max, 15, och Emilia, 11. För varje år de är rökfria sätter han in en summa på deras konton.

– De får pengarna när de har fyllt 21, för då ska risken att börja röka vara betydligt mindre.

”Jag tröttnar inte”

Hasse Aro är en av landets populäraste programledare. Nu är han aktuell med en ny säsong av kriminalmagasinet ”Efterlyst” på TV 3.

– Jag tröttnar inte. Vi har förnyat programmet med små medel och jag tycker det är enormt roligt att arbeta med det här.

Daniel Nyhlén