Winona Ryders dom dröjer

Oenig jury vilar över natten

NÖJE

En domstolsjury tillbringade fem timmar med att försöka avgöra stöldmisstänkta megastjärnan Winona Ryders öde, men kunde inte komma överens.

Foto: ap
Ryder på väg till domstolen.

Åklagaren manade på måndagen jurymedlemmarna att behandla Ryder som en vanlig tjuv och inte som en kändis.

- Hon kom, hon stal, hon gick sin väg. Slut på historien, sade Los Angeles-åklagaren Ann Rundle till tolvmannajuryn innan den drog sig tillbaka för att begrunda sin dom över stjärnan.

- Det är ett enkelt stöldfall. Lagen säger inte att det krävs mer bevis för att fälla en berömdhet. Lagen behandlar alla lika. Jag ber er att hålla Winona Ryder ansvarig för sina handlingar.

Försvarsadvokaten Mark Geragos svarade med att de som anklagar stjärnan inte har varit konsekventa och uppmanade juryn att inte fälla stjärnan, skriver CNN.com.

Ryder kallades inte som vittne under rättegången.

Misstänks ha stulit för 55 000

Ryder är misstänkt för att ha stulit kläder, väskor och hattar för mer än 55 000 kronor på varuhuset Saks i Beverly Hills en dag i december förra året, beväpnad med en nagelsax och en plastpåse för stöldgodset.

Juryn, i vilken ingår producenten Peter Guber, chef för Sony när Ryder gjorde två av sina filmer där, överlade i en kvart och ajournerade sig sedan för dagen.

Om hon döms riskerar att få ett långt fängelsestraff.

Säger sig vara oskyldig

Stjärnan från bland annat Edward Scissorhands och Reality bites, fri mot en borgen på 200 000 kronor, har förklarat sig oskyldig. Hennes advokater hävdar bestämt att hon är offer för övernitiska säkerhetsvakter som skapat falska bevis.

Varuhusets säkerhetschef har vittnat om att Ryder ursäktat sig med att hon uppmanats av en regissör att stjäla för att förbereda sig för en filmroll som varuhustjuv. Andra påstår att hon sagt sig tro att hennes assistent betalat för varorna, trots att hon handlade ensam.

Men ett vittne, en tidigare anställd vid Saks sade att varuhusdetektiven medgett att han försökt "sätta fast den rika Beverly Hills-satmaran för stöld".

aftonbladet.se , TT