A-Teens gör Sverigeturné

Popstjärnorna hårdlanseras här hemma i vår

NÖJE

MEXICO CITY

A-Teens har fans över hela världen.

För första gången på fyra år åker popstjärnorna nu på en stor Skandinavienturné.

- Vi är jättesugna på det här, säger Marie Serneholt.

längtar till Sverige Just nu är A-Teens på promotionturné i Mexiko. Uppmärksamheten är total. Här har Marie Serneholt, Amit Paul, Sara Lumholdt och Dhani Lennevald fått låna utrustning av två mc-poliser. I vår reser gruppen hem för att göra sin första Sverigeturné på fyra år.Foto : JONAS EKSTRÖMER

Det är en glädjande nyhet för A-Teens alla fans i Sverige.

I början av nästa år ska gruppen hårdlanseras i landet. Och till påsk åker de på en omfattande turné som nu planeras tillsammans med gruppens manager Brian Lane.

A-Teens är entusiastiska när de berättar om den kommande turnén:

- Det ska bli oerhört kul. I dag är vår publik äldre än tidigare och det känns som om de tar oss mer på allvar nu, säger Sara Lumholdt.

- Det var länge sedan vi turnerade i Sverige. Senast var för fyra år sedan, så det är något vi verkligen ser fram emot, säger Marie Serneholt.

Deras nya platta "Pop "til you drop" släpps i slutet av januari.

Plattan säljs redan i USA där A-Teens i somras var på en fyra månader lång turné.

Men till den europeiska skivan byts fem låtar ut och dessutom tas nya omslagsbilder.

Träffade kungen

- Det finns så många nya band så det gäller hela tiden att komma med nytt och fräscht material. Titta bara på hur mycket Britney Spears pumpar ut, säger Marie Serneholt.

Aftonbladet träffar A-Teens i Mexico City där gruppen just nu är på en omfattande promotionresa. Under sitt besök ska de intervjuas av tidningar, medverka i tv, i olika talkshower och träffa sina fans. I onsdags kväll blev den populära gruppen också kungliga hovleverantörer när de uppträdde för det svenska kungaparet som var på statsbesök.

- De diggade med i låtarna. Jag fick pussa Silvia på kinden, avslöjar Dhani Lennevald.

Den 17 november uppträder de på galan "Swedish Music Hit Awards".

Daniel Nyhlén