Wells ska ge ut sina memoarer

Boken om hans liv på och bakom scen släpps nästa höst

1 av 2 | Foto: PETER VAN DEN BERG
KASTAR INTE SKIT I ONÖDAN Nästa höst ges boken om Robert Wells ut. Så Wells ovänner måste kanske se upp. - Jag kastar inte skit på folk i onödan och de som är berörda vet ju ändå vilka de är, säger han.
NÖJE

Robert Wells, 40, ger ut sina memoarer nästa höst.

Hans fiender gör bäst i att gå charmkurs för att slippa litterärt smisk.

- Nu kommer de väl att vara jättesnälla det närmaste året, säger Robert och skrattar.

Han är underbarnet som spåddes en lysande framtid inom den klassiska musiken.

Men i stället blev Robert Wells en av Sveriges största artister inom bred underhållning. Med "Rhapsody in rock"-turnéer och den monumentala tittarsuccén "Så ska det låta" har Robert Wells vunnit en miljonpublik.

Tittarrekord, publikrekord och mångmiljoninkomster rasslar in.

Och nu är det dags för memoarerna.

"Är smickrande"

- (Skratt) Det är kanske ett lite för stort ord. Men det är oerhört smickrande att det finns ett intresse för att ge ut en bok om mig, säger Robert Wells lite förläget.

Idén kläcktes i somras efter en "Rhapsody in rock"-konsert på Ullevi i Göteborg. Robert Wells agent hade ordnat ett möte mellan Robert och författaren Jan-Owe Wikström, som tidigare skrivit biografier om Roxette och Gyllene Tider.

Titeln är inte klar

Och personkemin stämde.

Boken om Robert Wells kommer att ges ut av Bonniers och presenteras i samband med den stora bokmässan i Göteborg nästa höst.

- Det känns kul. Sedan får vi se vad den ska heta. Kanske "Mitt liv som komphund"? Eller varför inte "Rhapsody in Book"? Än så länge vet jag inte, säger Robert Wells.

Ingen paradisvärld

Från början var tanken att boken bara skulle handla om framgångarna med "Rhapsody in rock". Men Robert Wells vill även ha med "bakom kulisserna"-episoder från hans långa artistliv.

- Den ska skrivas rakt på sak för artistlivet är ju ingen paradisvärld direkt, säger han.

Och dina ovänner får huka sig i bänkarna?

- Jag kastar inte skit på folk i onödan och de som är berörda vet ju ändå vilka de är. Men nu kommer de väl att vara jättesnälla det närmaste året för att slippa hamna i boken (skratt).

Dan Panas