LeMarc gör comeback - efter 5 år

Vill ge ut en ny skiva

NÖJE

Det har varit tyst i fem år.

Men nu ska Peter LeMarc göra efterlängtad comeback.

- Han ser verkligen fram emot att sätta tänderna i sitt nya material, säger Peter LeMarcs nya manager Petri Lundén.

Foto: BJÖRN ELGSTRAND
LeMarc letar efter ett skivbolag som vill ge ut hans låtar.

Det var fem år sedan Peter LeMarcs senaste platta "Nio broars väg" släpptes. Sedan dess har sångaren och låtskrivaren mestadels ägnat sig åt att skriva musik till andra artister.

Men i går skrev Peter LeMarc på ett kontrakt med managmentbyrån Talent Trust som ska hjälpa honom att hitta ett skivkontrakt.

- Han ser verkligen fram emot att sätta tänderna i sitt nya material, säger Peter LeMarcs nya manager Petri Lundén.

Letar bolag

Och med en miljon sålda album och fem Grammisar i ryggen kommer det nog inte bli svårt för LeMarc att hitta skivbolag som är villiga att släppa hans nya material.

- Efter att pressreleasen gick ut har jag fått cirka tio mejl från intresserade skivbolag, säger Petri Lundén.

"Min senaste platta kom för fem år sedan. Under denna tid har jag samlat på mig så många låtar att jag verkligen känner att jag bara måste ge sångerna en chans att nå ut. Jag ser fram emot vårt samarbete", säger Peter LeMarc i ett pressuttalande.

Ingen kommentar

Några närmare kommentarer om sin comeback vill han inte ge innan ett skivkontrakt är klart. När Aftonbladet ringer upp Peter LeMarc presenterar han sig som Jan O Karlsson och på frågan om han kan kommentera sin nya skiva svarar han:

- Jag åt bara tre kräftor.

Kräftor eller ej.

Peter LeMarcs comeback är efterlängtad av många och efter fem års väntan släpper den svenska rockpoeten snart nytt material.

Linda Hjertén