Om vi vore ett par...

TV 4:s Jessica Almenäs

NÖJE

Hon klär inte av sin käresta när han somnat med kläderna på, men gillar sällskap på manikyrsalongen.

Foto: JESSICA GOW

Jag har beslutat mig för att sluta träna och räknar med att gå upp tolv kilo de närmaste månaderna. Det gör inte dig nånting, va?

- Det är klart att det är okej. Jag skulle inte göra slut för den sakens skull, men jag tycker att det är onödigt. Dels för att jag vill att du ska må bra, dels för att jag vill att du ska vara trevlig att titta på. Men det är klart, planerar du att åka på en expedition till Nordpolen, så måste du få äta upp dig.

Du ska till en manikyrsalong i morgon. Jag tänkte följa med och fixa mina naglar samtidigt. Hur känns det?

- Bra... tror jag. Det är trevligt med snygga naglar utan skit. Men fåfängan måste hållas inom rimliga gränser. Det får inte gå för långt.

Oj. Jag har nämligen avbokat vår julresa och köpt ett solarium i stället.

- Va! Då blir jag arg. För det första tar du det beslutet utan att prata med mig och för det andra är det puckat att prioritera ett solarium framför en resa. Dessutom är det ju våra gemensamma pengar!

Va, är det inte jag som har pröjsat resan?

- Nej, det har vi gjort tillsammans. Jag är inte uppfostrad med att männen betalar allt. Jag tycker visserligen att det är jättetrevligt att bli bjuden ibland. Men för det mesta vill jag göra rätt för mig, och ibland vill jag bjuda. Kanske tar jag dig på en mysig resa över helgen utan att berätta om det på förhand.

Om vi råkar i luven på varandra, vad kan jag förvänta mig då? Käftsmällar och kastat porslin?

- Nja. Jag har hett humör, men förhoppningsvis kan jag tygla mig och undvika käftsmällarna. Däremot lär det bli högljutt och eldigt. Jag blir jäkligt förbannad fort och kan slänga ur mig saker som jag kommer att ångra. Det krävs en hel del tålamod för att vara tillsammans med mig.

Vad hittar jag på ditt nattduksbord?

- En korsordstidning. Alltid. Förmodligen en bok. Just nu läser jag "Hundra år av ensamhet" av Gabriel Garcia Marquez. Jag läser jättemycket. Allt från kioskromaner till tunga klassiker. Sen hittar du min telefon, eftersom jag ständigt är beredd på att svara på sms. Även mitt i natten.

Ska vi flytta ihop?

- Det tycker jag. Men inte direkt. Först ska vi dejta ett tag, ett halvår eller ett år. Tidigare har jag varit lite för snabb med att flytta ihop med killar. Och jag tror inte att jag är ensam om det, speciellt i Stockholm, där den krångliga bostadssituationen ofta är den främsta anledningen till att man flyttar ihop.

Mina erotiska magasin, då? Måste jag slänga dem?

- Håller du på och gömmer dem för mig kan jag bli grinig. Då känns det som om jag inte riktigt räcker till. Men så länge vårt sexliv fungerar så får du väl ha dem om du tvunget vill. Men de får inte ligga och skräpa i lägenheten. Jag vill inte att våra gäster ska hitta porrtidningar på toaletten.

Jag gillar inte dina kompisar - är det ett problem?

- Det är klart att det är, men vill du inte träffa dem, så kan jag inte tvinga dig. Men du får acceptera att jag vill lägga ner tid på dem, och jag kommer aldrig att byta ut dem mot dig. För även om det kan låta som en klyscha, så är det kompisarna som består medan killarna kommer och går.

När vi är ute och käkar middag på en finare middag, föreslår jag en snabbis på toan mellan förätten och huvudrätten. Tackar du ja?

- Absolut. Det låter spännande.

Jag kommer hem efter en blöt vända på stan och somnar i sängen med kläderna på. Klär du av mig och borstar mina tänder?

- Det gör jag verkligen inte. Du får du ligga där med kläderna på tills du vaknar. Jag har inget problem med att du går ut och blir full med dina kompisar, men jag har inget intresse av att ta hand om dig när du kommer hem.

Om du vill känna dig sexig vad tar du på dig då?

- Jag känner mig sexigast i jeans och en topp. Och ett par skor med stilettklackar och spetsiga tår. Det är sååå sexigt. Man får så snygg hållning, ett par höga klackar kan rädda en hel outfit. Men allra sexigast känner man sig väl när man är naken?

Kommer du att ge dina kompisar intima detaljer om vårt sexliv?

- Det gör väl alla tjejer? Vi pratar mer om sånt än vad killar gör. Men jag tänker inte bli hur grafisk som helst. Lite hemligheter kan vi behålla för oss själva.

Storleken. Är det nånting du kommer avhandla på tjejmiddagarna?

- Är det känsligt för dig så ska jag inte berätta det för dem. Såklart.

arkiv Jessica Almenäs

Filip Hammar

ARTIKELN HANDLAR OM