"Jag gjorde ett fruktansvärt misstag"

Jackson ångrar att han höll ut sonen genom fönstret

NÖJE

Ett fruktansvärt misstag.

Det säger Michael Jackson själv nu om den livsfarliga uppvisningen från fönstret till lyxhotellet.

Han ber om ursäkt, men får skarp kritik från en amerikansk barnrättsorganisation.

Först ville stjärnan inte alls kommentera att han på tisdagen hållit ut sin yngste son Prince Michael II genom ett fönster på lyxhotellet - och varit ytterst nära att tappa barnet från fjärde våningen.

Först sent på kvällen kom ett skriftligt uttalande om incidenten som kunde kostat pojken livet.

"Jag tappade omdömet"

Michael Jackson ber om ursäkt och beskriver hur uppmärksamheten från den stora skara beundrare som samlats utanför fick honom att tappa omdömet.

- Jag gjorde ett fruktansvärt misstag, säger han nu.

Enligt Jackson krävde dussintals fans nedanför att få se babyn. Stjärnan säger att han lät sig ryckas med och höll barnet med bara ena armen, ut genom fönstret fyra våningar upp.

Nu ångrar han sig och säger att han varit omdömeslös.

- Jag skulle aldrig avsiktligt sätta mina barns liv på spel, säger Jackson.

Amerikanska organisationen Prevent Child Abuse America, som kämpar mot barnmisshandel, har redan riktat skarp kritik mot Michael Jacksons sätt att hantera sin son.

"Mamman är hemlig"

- Det är en påminnelse om att även de mest välmenande bland oss ibland handlar på ett sätt som äventyrar barnen, säger A Sidney Johnson, ledare för gruppen, till nyhetsbyrån AP.

Ytterst lite är känt om den lille pojke som Michael Jackson höll ut från hotellfönstret i Berlin. Mamman är hemlig och inte ens uppgiften om hans ålder är offentlig, men tidningen People uppgav i augusti att pojken, som heter Prince Michael II, då var sex månader gammal.

Barnet är Michael Jacksons tredje. Han har två äldre barn med ex-hustrun Debbie Rowe – en femårig pojke som också heter Prince Michael och en fyraårig flicka, Paris. Paret skildes 1999.

Caroline Olsson