Om vi vore ett par...

ZTV:s Lena Arrelöv

NÖJE
Foto: Lars Ottosson

Vi har ju inte träffats sådär vansinnigt många gånger och nu ska du hem till mig på middag. Vilken skiva vill du ska snurra i min cd-spelare?

– Leonard Cohen. Hans mörka röst är fantastisk, griper verkligen tag i mig, om det är det du vill? Men det är naturligtvis upp till dig att välja musik.

Och vilken film vill du att vi ska se?

– En thriller? eller förresten, vi kör en stämningsfull film, ”Amelie från Montmartre”. Skulle du ha valt den utan att rådfråga mig skulle jag bli glad. De skulle säga väldigt mycket om din person. Min förra kille, som är boxare, visade en av sina gamla boxningsmatcher på vår första dejt. Det var inte så romantiskt, så i jämförelse skulle du göra en betydligt bättre ”debut”.

Vad vill du att jag ska ha på mig?

– Jag gillar den svalt bohemiska stilen. Schysta jeans, en skjorta utanför brallorna och en sjal runt halsen. Det får gärna vara medvetet, men inte utstuderat. Och så får du under inga omständigheter ha lila Jockeykalsonger. Där går gränsen!

Men om jag skulle öppna dörren i polisunifrom?

– Då skulle jag bli lite konfunderad. Och om det var utlyst dejtläge mellan oss skulle jag onekligen bli lite misstänksam om det inte var uppenbart att du försökte vara rolig, för då hade jag nog tyckt att du var rätt cool. Humor är viktigt.

Om du vill känna dig sexig vad tar du på dig då?

– Nåt jag trivs med. Snygga jeans, en topp och smycken. Snyggt, men inte extravagant. Och så lite smink förstås, att förstärka skadar aldrig.

Vad ska vi göra i helgen?

– Vi tar bilen och åker bort från stan. Sen har vi en aktiv helg. Vi åker till ett spa som erbjuder ridning förutom de vanliga grejorna. Först blir det vildmarksritt, sen blir det kroppsbehandling och yoga. På eftermiddagen tar vi en liten siesta för att sen göra i ordning oss inför kvällen, då vi ska äta en mysig middag och hälla i oss en försvarlig mängd mustigt rödvin så att man blir lite lagom glad och?

Efter den aktiva helgen beslutar jag mig för att bjuda dig på en romantisk weekend nånstans i Europa. I vilken stad hamnar vi – och varför?

– Rom. Jag har hört så mycket om den stan men inte hunnit åka dit ännu. Det känns som om allt finns där och jag skulle vilja kombinera sightseeing, shopping, romantik, god mat och klubbliv. En kontrast till helgen före.

Jag gillar inte dina kompisar. Är det ett problem?

– Ett jätteproblem. Jag hade kunnat acceptera att du inte gillar en av dem, men alla? det funkar inte. De är ju en stor del av mitt liv och kom in i mitt liv långt före dig. Så de tänker jag behålla och jag vill naturligtvis att du ska kunna umgås med dem också. Det här måste vi verkligen ta ett snack om och du kan förbereda dig på att jag kommer vara jävligt vass.

Vad hittar jag på ditt nattduksbord?

– Ett smyckeskrin, en Madonna-statyett (inte artisten reds anm), en bok av den indiske läkaren Deepak Chopra, en italiensk språkkursbok och av nån anledning ”Gudfadern” av Mario Puzo. Sen finns det också en burk öronproppar. Jag behöver öronproppar eftersom min katt Leon busar så mycket på natten.

Är det sant? Jag gillar inte katter! ALLS!

– Då åker du ut direkt. Seriöst. Gillar du inte min katt, så har du inte fattat läget.

Hur lång tid tar det innan jag får följa med dig till sängen?

– Det beror på vad man vill ha ut av förhållandet. Jag går helt på känsla. Det är omöjligt att avgöra hur många dagar, veckor eller månader det skulle ta. Ibland går det fort, ibland tar det längre tid. Men ju äldre jag blir desto mer kan jag skilja på kärlek och sex.

En vecka efter vår första natt tillsammans, föreslår jag att vi ska gå på Swingers-klubb. Hur reagerar du?

– Det är inte aktuellt. Jag är extremt monogam när det kommer till sex. Och det där förslaget kommer definitivt skapa problem. Jag vill förstås att du ska prata med mig om dina preferenser, men eftersom det har gått så kort tid orkar jag nog inte ens ta det snacket. Så jag gör slut och du får försöka hitta en tjej som uppskattar gruppsex. Lycka till!

Du ska ju till en manikyrsalong i morgon. Jag tänkte följa med och fixa mina naglar samtidigt. Hur känns det?

– Jättebra. Killar som inte kan tänka sig manikyr går miste om nåt. Varför tycker killar att det är pinsamt att bli omhändertagna på salong? Det måste vara otroligt hämmande ibland att vara man.

Om vi råkar i luven på varandra, vad kan jag förvänta mig då? Käftsmällar och kastat porslin?

– Nej. Inga våldsamheter. Men jag vill reda ut saker direkt. Jag tål inte att du bara drar därifrån. Det måste finnas en respekt, man måste lyssna på varandra och hitta vägar fram till en kompromiss om man bråkar. Kanske lättare sagt än gjort när man är upprörd i och för sig!

Filip Hammar , [email protected]