Om vi vore ett par...

Grynet

NÖJE

Grynet berättar vad som gör henne riktigt sur och att hon helst vill att svärmor ska göra frukosten .

Hur träffades vi?

– På Melodifestivalen. Jag var med som programledare, i alla fall i bakgrunden. Jag tog mig in på området, sjöng lite och vispade bakom Claes Åkeson när han intervjuade någon av de tävlande. Du satt i green room och åt praliner. Du hade varit med i festivalen.

Var det du eller jag som tog första steget?

– Det var jag. Alla vet ju vem jag är och tänker ”hon är så himla poppis och snygg”. De vågar inte gå fram. Då får man göra det själv. Men du visste redan från början att du var kär i mig. Väldigt kär, faktiskt.

Ska vi gifta oss?

– Hm. Det kan vi göra för då blir det fest! Vi kan ha värsta coola banden som spelar. Typ Barbados med både Magnus Carlsson och nye Mathias. Jag vill inte välja bara en av dem, för Magnus Carlsson är ju ändå Magnus Carlsson. De skulle kunna sjunga värsta kärleksduetten för oss.

Varför gillar du mig egentligen?

– För att du är så himla snäll och alltid säger vad du tycker. Du löjlar dig inte. När vi fikar och är nästan klara säger du att du vill ha två kakor till. Inte att ’’det är bra nu, jag är mätt’’.

Om jag är grälsjuk, hur retar jag upp dig på bästa sätt?

– Jag tror inte att du är grälsjuk. Du blir bara sur när du hör talas om orättvisor. Precis som jag. Det är bara dumt att gräla om saker som inte betyder något. Men vill du ändå reta upp mig säger du något

i stil med ’’mobbning är coolt’’. Då blir jag skitsur.

Om du är grälsjuk då?

– Det är samma sak där, jag blir bara sur på orättvisor. Jag blir till exempel skitarg på gubbar som säger att folk under 20 är mindre värda, de är ju helt galna och så har de rösträtt.

Från vilket land kommer sankt bernhardshunden?

– Det vet jag faktiskt. Det finns ett ställe i USA som heter Sankt Bernhard.

Fel. Sankt bernhardshunden kommer från Schweiz. Jag är en otrolig besserwisser, är det okej?

– Det är helt okej. Det är skitbra med folk som kan mycket. Men tro inte att du kan allt i hela världen, för det kan du inte. Jag kan också skitmycket. Det finns faktiskt ett ställe i USA som heter Sankt Bernhard.

Vad ska vi göra i helgen?

– Vi bakar chokladbollar och ser på

video. Först tittar vi på ”Fucking Åmål”, sen ”Breakfast club” som är en jättegammal film från typ 80-talet. Ett gäng ungdomar får kvarsittning i skolan, alla är olika. Men rektorn är skittaskig, och efter ett tag blir alla kompisar.

Ingen ”Dirty dancing”?

– Den vill du alltid se. Men det är okej, för jag gillar den också. Det blir tre filmer på rad. Det är bra, för då blir det inga chokladbollar över.

Vem av oss fixar söndagsfrukosten?

– Inte jag i alla fall, jag är så himla morgontrött. Jag tror det blir din mamma. Jag vill ha ost- och marmeladmacka med marmeladen ovanför osten. Det är viktigt och det tycker du också. Men du är skitkonstig, du vill ha saltgurka på din macka. Äckligt!

Mitt luktsinne är väldigt utvecklat, så jag tål inte för mycket parfym, hårsprayer och deodoranter. Kan du leva med det?

– Ja. Det är tråkigt med alla allergiker, för man kan inte ha blommor i skolan. Det är skittråkigt. Och nötter finns överallt, man kan inte äta vilket godis som helst. Men du, jag kan ju ha oparfymerad hårspray!

Svett luktar gott.

– Tycker du? Det är okej. När man

bygger grejer blir man svettig. Vi bygger väldigt mycket tillsammans. Jag har alltid musik på när jag bygger, då måste jag dansa och blir extra svettig. Jag tycker det borde finnas discon som är öppna dygnet runt, då kunde man dansa när man ville. Det är ju värsta träningen.

Är vi alltid tillsammans?

– Nej, inte när jag bygger presenter. Då får du inte vara med.

Tänk om någon av kändisarna du intervjuar blir kär i dig. Han är supersnygg,

jätterik och har en bil som jag bara kan drömma om. Vad gör du då?

– Då skulle jag säga: ’’Jag förstår att du är kär i mig, men jag är kär i en annan.

Du kan få spela på vårt bröllop.’’ Då blir han säkert skitglad.

Vem är världens snyggaste kändis?

– Dolly Parton är snygg. Det är Mark

i Westlife och Håkan Hellström också, men Ola Salo är kanske snyggast av alla.

Skulle du vilja ha honom istället för mig?

– Nej, för du är så fin.

Vad är det snällaste jag kan säga till dig?

– Du säger en massa snälla saker hela tiden. Dina dikter till mig är skitsnälla, du skriver om mig, om hur jag är. Att jag är så påhittig och fin.

Vill du vara tillsammans med mig, eller vill du vara singel? Egentligen alltså?

– Är jag kär på riktigt vill jag vara tillsammans. Och vi är kära! På riktigt! Det är ju helt sjukt bra!

Tobias Fröberg

ARTIKELN HANDLAR OM