Maurice Gibb kämpar för sitt liv

Bee Gees basist och sångare vårdas på sjukhus i Miami efter hjärtattack

Foto: AP
Bröderna Gibb i full aktion: Maurice, Robin och Barry Gibb vid en konsert på Wembley.
NÖJE

Popstjärnan Maurice Gibb, 53, kämpar för sitt liv.

Sångaren och basisten i Bee Gees vårdas på sjukhus efter en hjärtattack.

De tre brittiska bröderna – Maurice, hans tvillingbror Robin och storebrodern Barry – bildade ett av 70-talets största band. Bee Gees blev en av de stora discosuccéerna och hitlåtar som ”How Deep is Your Love” och ”Stayin' Alive” såg till att filmmusiken till ”Saturday Night Fever” sålde i över 30 miljoner exemplar.

I dag – på fredagen – vakar Maurice Gibbs fru Yvonne och hans två barn på ett sjukhus i Miami. På torsdagsmorgonen togs han in med svåra magsmärtor och läkarna konstaterade snart att en tarmoperation var nödvändig. Under operationen drabbades Maurice Gibb av en hjärtattack.

”Kommande dygnet avgörande”

Robin Gibb säger till BBC att han står i kontakt med sjukhuset och får rapporter om broderns hälsotillstånd. Han berättar att läget hela tiden förbättras, men att det kommande dygnet blir avgörande.

Från sjukhuset rapporteras att fans börjat samlas och enligt brittiska musiktidskriften NME har både storebrodern Barry Gibb och kollegan Michael Jackson besökt honom i sjuksängen under dagen.

1969 gifte sig Maurice Gibb med popstjärnan Lulu. Han har levt ett hårt liv och har tidigare tackat sin andra fru Yvonne för att han lyckats vinna kampen mot sitt alkoholmissbruk.

Den yngsta brodern i familjen, Andy, avled bara 30 år gammal.

Mattias Lundell