Succé direkt för Schyffert

NÖJE

Jo, Henrik Schyffert är duktig på det här också. Han gör succé direkt i sin debut som stå-uppare.

Genom att lämna ut sig som småbarnsförälder och omskuren.

Foto: MAGNUS WENNMAN
STÅUPP-DEBUT Jo, visst klarar Henrik Schyffert rollen som ståupp-komiker också. Men premiären på Norra Brunn i Stockholm håller inte ända fram, allt är inte lika färdigt och fyndigt.

Henrik Schyffert är en sån där äckligt begåvad person som verkar lyckas med allt han satsar på. Nåja, rockkarriären gick väl sisådär, men när han nu ställer sig ensam framför en publik beväpnad bara med skämt och en mikrofon går det utmärkt.

Han har bra närvaro och rutin på scen efter "I manegen" och Killing-prylar och är trygg att titta på. Fast oberäknelig förstås.

Knarkat hela natten

Han tar tag i gamla kära kåseri-ämnen som hur jobbigt det kan vara med småbarn som sprutbajsar, men hans infallsvinkel är inte gammaldags.

Schyffert skojar om hur knasigt det kan bli när man varit ute och knarkat hela natten och sedan ska lämna barn på dagis.

Det gjorde aldrig Kar de Mumma. Han biktar också sin summariska allmänbildning och hur han försöker komma ifatt historiekunnandet för att klara barnens frågor. Och så blir det sex när han listar sina för- och nackdelar i sängen.

Allt är inte lika färdigt och fyndigt, men Schyffert kommer att bli hur bra som helst.

Som bokstöd har han två skickliga veteraner. Mårten Andersson inleder och kan inte låta bli att fortsätta ge pippirullande imitationer av Dr Alban. Men mest pratar han om fånig tv och härmar röster.

Avbryta "Nyheterna"

Han har också ett bra förslag: Att TV 4 skulle avbryta "Nyheterna" för två timmars långfilm i stället för tvärtom.

Avslutande Pontus Enhörning har också ett intressant förslag: Att flytta "Expedition: Robinson" från paradisvarma Malaysia till november i Arvidsjaur.

En bra stå upp-afton på Norra Brunn.

Henrik Schyffert

Jens Peterson

ARTIKELN HANDLAR OM