Anastacia: Jag är en fighter

Popstjärnan berättar om bröstcancern

NÖJE

LONDON

Anastacia tackar nu sin läkare för att han upptäckte hennes bröstcancer.

- Han räddade mitt liv, säger hon.

Läkaren övertalade den amerikanska stjärnan att göra en mammografi-

undersökning - trots att det inte behövdes.

Foto: MAGNUS SANDBERG
"LÄKAREN RÄDDADE MITT LIV" Sångerskan Anastacia tackar sin läkare för att bröstcancern upptäcktes tidigt. "Han insisterade på att göra en mammografiundersökning fastän det inte var nödvändigt. Han räddade mitt liv", säger hon.

I går berättade Aftonbladet att Anastacia, 29, drabbats av bröstcancer. Nu har den amerikanska sångerskan själv kommenterat sin sjukdom.

Alldeles nyligen var hon på en rutinkontroll.

- Min läkare insisterade på att göra en mammografiundersökning fastän det inte var nödvändigt. Han räddade mitt liv, säger hon.

Ska få kemoterapi

Just nu vilar Anastacia ut i sin lägenhet på Manhattan i New York men ska snart opereras för att ta bort den knöl som upptäcktes vid undersökningen.

Hon ska också genomgå kemoterapi, en behandling med starka läkemedel.

Anastacia lovar att ta sig igenom sjukdomen, läkarna upptäckte bröstcancern på ett tidigt stadium.

- Jag uppskattar alla som bryr sig om. Men snälla, var inte oroliga. Det finns ingen anledning att de här nyheterna ska sänka mitt humör, säger hon.

"Jag är en fighter"

- Jag är en fighter av naturen och ingenting kommer någonsin att förändra det.

Anastacia är en av världens mest framgångsrika sångerskor och har sålt miljontals album. När hon sjöng den officiella låten för fotbolls-VM, "Boom", vid avslutningsceremonin förra året sågs hon av över en miljard tittare. Hon tippas också få en Oscar för låten "Love is a crime" skriven för filmen "Chicago".

Svår magsjuksom

Anastacia lider också av Crohns sjukdom, ett tillstånd som medför inflammationer i magen och som kan leda till mycket svåra problem med matsmältningen.

- Jag har ett ärr på magen efter en operation när jag var 13 år. Det gjorde att jag inte träffade pojkar förrän jag var 18-19 år, har hon sagt. Jag var så osäker på grund av ärret. Men nu visar jag det öppet.

Gary Farrow, vice vd för Anastacias skivbolag Sony i Storbritannien, säger om bröstcancern:

- Den upptäcktes tidigt så det är arbete som vanligt.

Leif Kasvi