Eldfängd cirkus och dåliga vitsar

1 av 3 | Foto: SVEN-OLOF ENGLUND
HET LÅGA Linda Lampenius slukar visserligen eld, men det mesta av hennes och Markoolios show "Fantastix" på Hamburger Börs är Cirkus Cirkör.
NÖJE

Linda Lampenius är eldslukare i ett hett erotiskt nummer.

Markoolio går på lina.

Men det mesta av "Fantastix" är Cirkus Cirkör.

Markoolio är konferencier för den här varietén som korsar cirkusakrobatik med dans och glitter. Temat är resor, och några större scener utgår från Egypten, Kina och Indien.

Linda Lampenius spelar fiol i två nummer, är med i en sketch och lite dans och har sin häftigaste stund som eldslukare med Jan Unestam i en soffa.

Markoolio rappar enbart i finalen. Annars har han många dåliga ordvitsar i mellansnacket, och ett helt nummer av kassa ordvitsar som heter "Marockoolio".

Anders Lundin är den skyldige till texterna, men Marko Lehtosalo vinner skratt tack vare sin charm och scenutstrålning.

Vinnande charm

Markoolio går också på lina. En meter över scengolvet. Ramlar först, det hör till, och klarar sedan. Hans Marklund har regisserat en varierad show.

Man kan häpna över David Erikssons fantastiska bollsinne när han gör annorlunda jonglering eller leker med pingpongbollar. Imponeras över vigheten och styrkan hos Elon Höglund i rep. Gapa över Henna Kaikula och Karin Kriström som gummikroppar när de snor sig runt stolar och klagar på trånga utrymmen på flygplan.

Försynta tricks

Men alla nummer är inte lika slående, och föreställningen skulle nog vinna på att kortas lite från sina 1 timme och 50 minuter.

"Fantastix" ska vara en helkväll, men underhållningen före showstart är försynta tricks bland matborden.

Fantastix

Jens Peterson

ARTIKELN HANDLAR OM