Enrique bitter på pappa Julio

De har pratat två gånger - på sju år

1 av 2 | Foto: AFTONBLADET BILD
"Han har aldrig hjälpt mig" Enrique Iglesias har inte haft någon hjälp av sin superkända smörsångarpappa Julio Iglesias. "Inte ens när jag flyttade till Los Angeles för att plugga musik. Tvärtom så var han helt emot det", berättar Enrique. "Jag hankade mig fram eftersom jag fick bo hos en kompis."
NÖJE

MALAGA

De är båda världsstjärnor. De är far och son. Men de har ett oerhört kyligt förhållande till varandra.

- Jag har pratat med honom i telefon två gånger på sju år. Det är allt, säger popstjärnan Enrique Iglesias om sin pappa, smörsångaren Julio Iglesias.

I den spanska veckotidningen "Semana" framträder bilden av en mycket bitter Enrique Iglesias:

- Julio har aldrig hjälpt mig. Inte med ett enda dugg. Inte ens när jag flyttade till Los Angeles för att plugga musik. Tvärtom så var han helt emot det, förklarar Enrique.

Distans till barnen

- Jag hankade mig fram eftersom jag fick bo hos en kompis.

Den bild Enrique målar upp av sin pappa är av en stenrik världsstjärna som håller distans till sina barn.

- Han flög omkring i sitt privatplan medan vi fick åka i turistklass med vanligt flyg. När han gick i skolan så var det i en för bara rika där alla körde Mercedes och Porsche. Jag och min bror fick gå i en liten kommunal skola.

Själv beskriver Enrique sig som en vilsen själ som sedan 18 års ålder har sökt efter meningen med livet.

Nybyggd lyxvilla

Under det sökandet har han sålt över 30 miljoner skivor. Alldeles nyligen flyttade också Enrique Iglesias in i sin nybyggda villa i Miami. Huset, som kostade 75 miljoner kronor, är i spansk kolonialstil och har en egen tennisbana.

Singel igen?

Den var väl tänkt till flickvännen, tennisstjärnan Anna Kournikova, men nu påstår engelsk press att Kournikova har dumpat Iglesias efter att hon tröttnat på att han flirtar med andra tjejer. Själv har han alltid deklarerat att han aldrig tänker ge upp sin frihet.

Julio Iglesias kommenterar sällan sin sons framgångar. Därför kanske Julios kommentar i Semana säger rätt så mycket om förhållandet:

- Min son var 27 år när han köpte ett privatjet. Själv fick jag jobba tio år längre, tills jag var 37, innan jag hade råd att köpa ett flygplan.

Sannolikheten att Enrique tar sitt plan och flyger för att hälsa på pappa i Spanien torde inte vara särskilt stor.

Robert Österlind