Leifs hemliga kärleksnatt

Byggde en dubbelsäng åt sig och Anna på ön

1 av 2 | Foto: CHRISTER PÖHNER
ÄNTLIGEN FICK DE FIRA De har hållit sin förlovning hemlig i mer än ett halvår. Men i går kväll kunde Leif Svensson och hans Anna berätta om sin lycka för släkt och vänner. På en inhyrd storbildsskärm fick festdeltagarna se det stora ögonblicket på tv - och Leif och Anna kunde äntligen plocka fram ringarna ur byrålådan. "Vi ville vänta i det längsta och överraska - och det lyckades vi ju med", säger Leif.
NÖJE

I natt fick Leif och Anna äntligen fira sin hemliga förlovning.

Samtidigt berättar nu paret allt om den romantiska kärleksnatten på ön som tv missade.

- Jag byggde en stor dubbelsäng åt oss på stranden, säger Leif Svensson.

I mer än sex månader har de hållit sin förlovning hemlig för släkt och vänner. När Leif kom tillbaka från "Robinson"-ön i juli gömdes guldringen genast undan i en byrålåda.

Men i går kväll satt den äntligen på fingret igen.

- Det känns så jäkla underbart. Jag älskar den kvinnan mer än allt, säger en lycklig Leif Svensson.

Inhyrd storbilds-tv

På en inhyrd storbildsskärm fick festdeltagarna i går kväll det oväntade glädjebeskedet. Aftonbladet var givetvis på plats och gratulerade med champagne och blommor.

- Vi har helt lagt locket på och behållit det för oss själva. Vi fick berätta det för SVT, men ville ändå vänta för att överraska. Och det lyckades vi ju med, säger han.

Men kamerorna missade mycket av det känslosamma dygnet på ön. För Aftonbladet avslöjar nu Leif Svensson vad som egentligen hände:

- Jag hade redan gjort en säng till mig i sanden en bit ifrån lägret. Den kvällen byggde jag om den till en stor dubbelsäng och använde mig av en madrass och en kudde som jag hittat på ön.

Byggde en vallgrav

För att bli kvitt de många råttorna byggde han en vallgrav runt sängplatsen.

- De var så jäkla äckliga och väldigt närgångna. Vi ville verkligen inte bli störda av några råttor den natten.

Anna, som var åksjuk efter den långa resan, hade lite sömn att ta igen. Då passade Leif på att förbereda nästa överraskning.

- Jag var så uppspelt, jag kunde absolut inte sova. Så jag bestämde mig för att sticka över på andra sidan ön och fixa lite mat. Det är säkert fyra kilometer upp över ett berg men jag har nog aldrig gått så snabbt. Varenda minut var viktig.

När han väl kom fram fick han lön för mödan:

- Det var lågvatten och fullt av stora landkrabbor. Jag fick med mig 29 stycken i en stor hink. Jag knöt min sarong över och gick tillbaka. Jag kokte krabborna och bjöd på en förlovningsmiddag.

Än i dag har Leif svårt att smälta vad han egentligen varit med om.

- Jag har legat på rätt mycket om förlovning, men Anna har hela tiden sagt att vi ska göra det vid ett speciellt tillfälle. Och så gör hon så här. Vilken fantastisk upplevelse.

"Dela upplevelsen"

Men för paret, som varit tillsammans i åtta år, betyder minnena mer än så.

- Hon har känt lukten, suttit vid lägerelden, sett palmerna, gått på stranden. Jag kan dela även den här upplevelsen med henne. Och det är nästan det allra bästa, säger han.

Men bara nästan.

Kanske redan till sommaren blir de man och hustru.

Björn Solfors