– Kollapsen blev en väckarklocka

På lördag står Christer Sandelin på scen igen efter sjukdomen

1 av 2 | Foto: BJÖRN ELGSTRAND
TÄVLAR TROTS FÖRKYLNING Christer Sandelin ställer på lördag upp i Melodifestivalen med sin gamla grupp Style. Det är första gången han står på scen sen han i somras fick en hjärtinflammation på grund av för mycket stress. Nu har han drabbats av förkylning, men tror inte att det ska bli ett problem. "Jag lyssnar mer på kroppen nu", säger han till Aftonbladet.
NÖJE

LULEÅ

På lördag deltar Christer Sandelin, 41, i Sveriges största musikevenemang

- Melodifestivalen.

Men så sent som i somras stresskollapsade han med svåra smärtor i bröstet.

- Det är otäckt när det handlar om problem med hjärtat, säger Style-medlemmen.

Christer Sandelin har återförenats med Tommy Ekman och Gigi Hamilton för en lätt sensationell comeback med Style.

I delfinalen i Luleå på lördag framför gruppen bidraget "Stay the night".

- Det är ganska nervöst faktiskt. Det var länge sedan jag kände så här. Men det känns spänt på ett bra sätt, säger Christer Sandelin.

Låtskrivare

Det var ett bra tag sedan Christer stod på scenen. De senaste åren har han mest jobbat som låtskrivare och producent på Sprinkler Productions.

Bolaget har varit så framgångsrikt att Christer Sandelin i somras gick in i väggen. Han kände sig trött och plågades av ett tryck på bröstet.

Till slut, i mitten av juli, kollapsade han och trodde sig ha fått en hjärtinfarkt.

- Jag ramlade ihop när jag skulle kliva ur sängen. I det läget känner man sig ganska liten, berättade Christer Sandelin för Aftonbladet.

Han togs till sjukhus där han fick diagnosen hjärtmuskelinflammation.

- Jag hade en kraftig förkylning men fortsatte ändå jobba väldigt mycket. Det här var en väckarklocka. Det var riktigt obehagligt, säger han.

Försiktigare nu

Efter att ha ordinerats vila och undvikit all fysisk aktivitet i några veckor kunde Christer Sandelin börja jobba så smått igen.

Nu är han helt frisk.

Men betydligt försiktigare.

- Jag tar det mycket lugnare när jag känner en förkylning i kroppen. Jag lyssnar mer på kroppen och känner jag mig trött när jag vaknar - då ligger jag kvar och vilar i sängen. Dessutom sätter jag mer gränser, säger Christer Sandelin.

Är förkyld

Melodifestivalen är dock ett av de mest nervpirrande och uppstressande musikarrangemangen i Sverige.

Dessutom är Christer Sandelin nu förkyld.

Trots det är han lugn.

- Det är ingen kraftig förkylning så det ska inte vara någon fara alls. Det kommer bli kanonkul att spela ihop igen för första gången på 17 år, säger Christer Sandelin.

Klas Lindberg