Barbados-Mathias ger sexråd

- Jag brinner för säker sex i homovärlden

NÖJE

LULEÅ

Mathias Holmgren ger sextips på nätet.

- Jag har märkt att när jag är väl förberedd kan jag både ta emot och ge mycket mer - både på scenen och i sängen, säger Barbados-sångaren i filmen.

"visst har jag slarvat" Barbadossångaren Mathias Holmgren delar nu med sig av sina sexerfarenheter på nätet. - Jag vet att många är oförsiktiga, det är lätt hänt när man är full eller kär, säger han.

I en filmsnutt på sajten sentry.nu pratar Barbadossångaren Mathias Holmgren sex.

"Scenskräck och sängskräck kan gå på ett ut om man inte förberett sig tillräckligt. Men jag har märkt att när jag är väl förberedd kan jag både ta emot och ge mycket mer - både på scenen och i sängen, säger Mathias Holmgren i filmsnutten.

Reportaget är en del av Folkhälsoinstitutets kampanj mot hiv och sexuellt överförbara sjukdomar. Projektet startade 2001 när en ökning av gonorré, klamydia och syfilis upptäcktes bland bi- och homosexuella män.

Mathias Holmgren blev tillfrågad att vara med för att berätta om vikten i att skydda sig vid samlag.

- Det kändes självklart att ställa upp för jag vet att många är oförsiktiga med att skydda sig. Och det är lätt att vara oförsiktig när man är full eller kär, och sedan kan det få tråkiga konsekvenser, säger Mathias Holmgren till Aftonbladet.

"Vi blir bara kärare"

- Jag är inte särskilt politisk men just säker sex inom homovärlden brinner jag för, fortsätter han.

Själv är han mycket försiktig när det kommer till att använda skydd.

- Jag har slarvat någon gång men i övrigt varit väldigt försiktig. Och nu när jag är i ett fast förhållande är det mycket lättare, säger Mathias Holmgren.

Sedan några månader tillbaka är Mathias Holmgren tillsammans med jämngamla Johan Thorsell, 28, en av deltagarna i talangsåpan "Fame factory".

Vill skaffa barn

- Vi blir bara kärare och kärare. Vi har ju musiken gemensamt och då har vi förståelse för varandra när man inte alltid har tid för att ses eller är väldigt stressad, säger Mathias Holmgren.

För en tid sedan skaffade gayikonerna Mark Levengood och Jonas Gardell barn tillsammans.

Paret Holmgren och Thorsell har ännu inte börjat tänka på barn.

- Visst vill jag ha barn någon gång men nu känns det långt borta. Om 15 år kanske det är lättare. Än så länge finns det många fördomar mot homosexuella som vill bli föräldrar, säger Mathias Holmgren.

Linda Hjertén