Aftonbladet
Dagens namn: Tore, Tor
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet

Läsarna rasar: Låten är stulen

    Rätt låt vann, men Barbados låt är ett plagiat! Många ringde och mailade till Aftonbladet igår kväll och påpekade att Barbados "Bye bye" var förvillande lik the Sweets låt "Little Willy" skriven av Michael Chapman och Nicky Chinn.

Läsarna på aftonbladet.se tycker att rätt låtar gick vidare. Allra mest gillade de Sarek. Artisterna och låtarna som helhet fick knappt godkänt, medan det var tummen upp för programledarna och arrangemanget i Luleå.

Den bästa låten vann men refrängen skrevs för 31 år sedan. Låten heter "Little Willy" och gjorde av Sweet 1972.

Barbados låt är ett plagiat av Sweets "Little Willy"! Det är ju inte klokt vad lika de är!

Nicklas

 

"Little Willy, Willy won't go home But you can"t push ..." ( Nicky Chinn - Mike Chapman) 1972 Bert, kan du inte din musikhistoria? Cheers on Absinthe

Abdy, Mick, Steve and Brian

 

Barbados har stulit refrängen från 70-tals glamrockbandet Sweet, låten är eller var Little Willie. Det är ett klockrent plagiat! Kollas inte sådant innan man släpper loss eländet?

Undrar Joseph Barsi

 

De som gjort den här låten, "Bye bye", har säkert lyssnat mycket på the Sweet - "Wig wam bam...". Refrängen var ju en kopia! Inte för att den är dålig, men den är ju redan gjord en gång!

Marie

 

Är jag ensam om att tycka att Barbados låt låter som Sweets gamla låt Wig Wam Bam?

Anonym

 

Barbados låt borde diskats redan före tävlingen.Hela refrängen är en kopia på The Sweets gamla låt Little Willy ifrån 70-talet.

Johan Holmberg

 

Mina favoriter var "Genom eld och vatten" och "Love is all". Alltså vann inte rätt låtar, enligt mig. Programledarna var toppen. Mark var ju lika bra som vanligt. Han har en enorm utstrålning den mannen. Lill-Babs var bäst hittills av hans programledarpartners. Hon hade en fin klänning. Arrangemanget var bra i Luleå. Fina sceneffekter.

Robert

 

Fel låtar gick vidare! Jag tyckte nr 7 "Mr Memory" var bäst. Bra röst, bra låt. Nanne Grönvalls "Evig kärlek" nr 3 var också kul samt Lennon-kopian nr 6.

Annaregina, Jämtland

 

Ja det är ju åtminstone positivt för SVT att det går vidare sådana bidrag som vann ikväll, för skickar vi sån skit till stora finalen så är det faktiskt ingen risk att vi vinner, utan med lite tur så kanske vi inte får plats överhuvudtaget nästa år.

Anna-Carin, Sandviken

 

Jag är oerhört nöjd med dagens tävling. Tror aldrig jag varit med om att mina 4 favoriter gick bäst. De var bättre än finalisterna från de tidigare omgångarna. "Bye bye" var en riktig popstänkare (sådana låtar brukar ju sällan vinna) och tjejerna i Sarek sjöng oemotståndligt. Liverpools låt också mycket stark. Hoppas de går vidare i uppsamlingsheatet.

Ingemar Gustavsson, Växjö

 

– Väldigt bra underhållning. Spänningen försvinner lite med deltävlingarna. Låtarna var bättre förr. Barbados var jättebra, men vi blev lite förvånade över att Sarek gick vidare. Kläderna var lite si och så, men Barbados-Mathias var stilig!

Valerie Aflalo, f d Fröken Sverige

 

– Lill-Babs är fantastisk och Mark är rolig! Shirley Clamp har en fantastisk röst och dessutom är hon snygg. Jag tycker att man skall sjunga på svenska. Style hade gått mycket längre då. Det är kul att de åker runt i Sverige så att allt inte sker i Stockholm.

Markoolio, artist

 

– Barbados var bäst! Coverband som Liverpool tycker jag inte hör hemma i Melodifestivalen. Synd att Shirley inte gick vidare. Sarek kändes inte riktigt som de var ett färdigt band. Det var många fler starka låtar i Göteborg och svagare låtar i Luleå.

Andrés Esteche, artist

 

– Jag gillade Lill-Babs! Det är roligt att se en riktig stjärna. Rolig blandning av låtar och artister. Kul att några nya gick vidare. Bra underhållning, men jag är rädd att magin till finalen i Globen försvinner.

Josefin Sundström, programledare och artist.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet