Sareks låt finns redan på skiva

NÖJE

I lördags var gruppen Sarek segerrusiga.

I dag hänger ett diskningshot över gruppen,

Bidraget "Genom eld och vatten" finns redan på cd.

Foto: Peter Kjellerås

I går kunde Aftonbladet avslöja att låten "Genom eld och vatten", som Sarek vann med i lördags, tidigare använts i studiesyfte i musikundervisning på en skola.

Sångens upphovskvinna Stina Jadelius förnekade då att låten fanns på cd. Men i dag har Aftonbladet kommit över ett exemplar av en hembränd skiva. Den innehåller 8 låtar varav vinnarbidraget är ett. Plattan ska hon sålt till de skolbarn som var intresserade för fyra kronor styck. Händelsen inträffade för flera månader sedan.

- Än så länge kan jag tänka mig att man kan se det här som studiematerial, säger Thomas Hall, projektledare för Melodifestivalenefter att ha konfronterats med uppgifterna.

- Men jag måste ta en titt i regelverket. Jag ska ha ett möte med Christer Björkman och andra berörda från SVT i morgon, säger han.

Tidigare har flera av festivalens låtar drabbats av att ha blivit utlagda på Internet. Det ses generellt som ett allvarligare regelbrott eftersom det anses vara en sorts massdistribution. Hittills har ingen diskats i det sammanhanget.

- Sarekfallet känns spontant lindrigare, säger Thomas Hall.

Riskerar de ändå att diskas?

- Ja, det gör dom. Det gör alla som inte följt regelverket till punkt och pricka, säger Hall.

Sofia Larsson