”Det är synd att det inte är någon jury”

Läs chattet med Shirley Clamp

NÖJE

Shirley Clamp säger: Hejsan! Nu är jag här och redo att chatta med er en stund.

JukkaL säger: Vilken låt tyckte ni sjävla var den bästa?

Shirley Clamp säger: Jag tyckte Sarek hade en låt som satte sig lätt, man blev glad. Och det var väldigt kul att de fick gå vidare för de blev så glada.

michaela säger: hur mycket kostade din klänning??

Shirley Clamp säger: Det vill jag inte riktigt diskutera... Lars Wallin säger att det är hemligt, men han säger att den är dyr!

Jos säger: Var du nervös när du stod på scenen?

Shirley Clamp säger: Nej, det var jag inte. Jag hade längtat efter att få stå där, så jag var bara glad att äntligen få köra.

michaela säger: är du besviken över att du inte gick vidare?

Shirley Clamp säger: Nej, inte besviken, det är klart att det hade varit kul att gå vidare. Men, man vet nästan lite i förväg hur folket röstar, så jag hade absolut inga förväntningar. Jag är mycket nöjd med mitt framträdande.

Alleman säger: Tycker att du hade stark röst och väldigt bra låt. Tror du att du kom i skymundan av showande artister som Nanne?

Shirley Clamp säger: Nej, jag tror inte att det handlar om det. Jag tror att folket gärna vill ha något som är lätt att ta till sig. Det ska vara lätta låtar och är man då lite för svår så är det svårt att få folket med sig.

ShadyLady säger: Jag gillar du artist namn...var kommer det ifrån?

Shirley Clamp säger: Jag heter så på riktigt. Min pappa är engelsman, så jag heter Shirley Clamp.

Josef säger: Låten lät fruktansvärt mycket bättre när jag hörde den på radion tidigare på dagen, under själva tävlingen försvann din mäktiga röst nästan helt, vad hände?

Shirley Clamp säger: Det var faktiskt ett problem som vi försökte rätta till under repen. Vi ville höja micken, men de har vissa regler som de måste följa. Det är många som har sagt att sången inte hördes så bra och det är ju väldigt tråkigt.

Annalunda säger: otrolig röst må jag få säga? sång kurser? eller natur begåvning?

Shirley Clamp säger: Det är nog naturbegåvning i så fall för jag har aldrig skolat min röst.

Loverboy säger: hej shirley, du var bäst! när släpps singeln?

Shirley Clamp säger: Så snart som möjligt hoppas jag. Och tack, vad gullig du är!

Alleman säger: Är säker på att jag känner igen ditt namn, var har vi sett dig förut?

Shirley Clamp säger: Jag har gjort Sikta mot stjärnorna på tv och så har jag körat i melodifestivalsammanhang, både bakom Antique och Hanna och Lina. Eller så kanske du har varit på Blue Moon bar.

peter27 säger: Vilken otroligt bra röst du har!! vilka andra sångare/sångerskor inspireras du mest av?

Shirley Clamp säger: Oh, det finns massor! Jag tror jag har lyssnat på väligt många svarta sångerskor från det att jag var barn, bl a Jennifer Holiday, Olita Adams och naturligtvis Whitney Houston.

michaela säger: vem tror du vinner i Globen?

Shirley Clamp säger: Tack förresten för komplimangen! Michaela: Nu vet man ju inte riktigt vilka som kommit dit, men det skulle vara kul om det blev någon av duetterna, det är bra låtar och bra röster. Det tycker jag är det viktigaste.

kixx säger: Du är grym! vart kan man se dig live?

Shirley Clamp säger: På Blue Moon Bar på Kungsg. 18 i Sthlm, gamla Tiger, varje fredag och lördag.

Alleman säger: Har läst att du sjungt in låtar till artister. Hur kom du in i branschen?

Shirley Clamp säger: Jag vann en talangtävling 1994 och då var priset att få spela in en demo i en studio. På den vägen är det.

michaela säger: Bert var missnöjd med mottagandet i luleå... vad tyckte du om luleå som värdstad??

Shirley Clamp säger: Det var faktiskt ganska stor skillnad på Göteborg och Luleå, men det var mysig och skön stämning. Förutom att maten vissa kvällar var katastrof.

Josef säger: Hur var det att sjunga i den grekiska finalen förra året?

Shirley Clamp säger: Det var lika kul fast 47 miljoner fler tittare. Det var riktigt coolt. På stadion i Köpenhamn satt 38 000 och tittade.

lotta säger: Vad tycker du om Mark och Lillbabs som programledare?

Shirley Clamp säger: Jag tyckte att dom var jättebra. Dom kompletterade varandra väldigt bra.

Alleman säger: Vad tyckte du om förra årets vinnare? Gillar du melodifestivalen i allmänhet?

Shirley Clamp säger: Jag tycker att Mark verkar funka väldigt bra i hop med vem som helst. Alleman: Jag tippade på Afro_Dite förra året så jag tyckte att det var skitkul när dom vann. Jag tycker att melodifestivalen är en jätterolig tillställning, jag tycker att det är synd att det inte är någon jury inblandad i bedömningen, det kunde varit 50-50.

elbow säger: Kan du tänka dig att ställa upp nästa år igen?

Shirley Clamp säger: Allting hänger på om jag har en bra låt. Då är det säkert inte helt omöjligt. Så länge jag känner att jag kna stå för låten så mycket som jag kunde i år så...

Shirley Clamp säger: Det var roligt att chatta med er. Tack för alla komplimanger och uppmuntringar! Ha det bäst! Kram Shirley.