”I vanliga fall är vi bara Beatles”

Läs chattet med Liverpool

NÖJE

Liverpool säger: Hej alla Beatlesdiggare!

Mr Blues säger: Jag trodde att ni och Sarek skulle gå vidare, vad trodde ni själva?

Liverpool säger: Vi vågade inte tro någonting, för vi kände att vi var lite outsiders. I normala fall hade vi inte fått vara med eftersom vi sjunger på engelska och spelar popmusik. Men det var spännande att se reaktionen.

Schlagerhelene säger: Hej bra låt! väldigt Beatles "aktigt" men det går ju hem hos dom flesta, Såg även sikta mot stjärnorna där du var med, mkt bra! Var ni besvikna över att ni inte gick hela vägen till final??

Liverpool säger: Det värmer hjärtat när man hör sånt. Vi är glada för att folk har röstat så mycket på oss. För oss är det en seger att ha respons från svenska folket.

Alleman säger: Vad är störst, att vinna Sikta Mot Stjärnorna eller att komma trea i Melodifestivalen med en egen låt?

Liverpool säger: Oj. Det är roligast att vinna med en egen låt, helt klart. Men det var mer turbulent att vara med om Sikta mot stjärnorna.

Alleman säger: Vad tycker ni om att bli ihopkopplade med Beatles och Sikta Mot Stjärnorna?

Liverpool säger: Vi har ingenting emot det. Vi står för våran grej, vi är ett Beatlesband som spelar Beatles på heltid. Vi tycker att det är den bästa musik som skrivits. Vi har precis gjort ett album som komemr ut efter Melodifestivalen med eget material.

ylva säger: hur kommer det sig att Ni i Liverpool satsar på shlager? Ni blidades väl som en covergrupp, är detta ett sätt att gå vidare?

Liverpool säger: Man skrev den här låten till oss. Vi tyckte att den var bra och passade vår stil. Vi har också i och med detta fått möjligheten att spela in ett album med egen musik. Det kan vara bra för framtiden. Man ska våga och satsa!

Alleman säger: Vems idé var det att börja bidraget i svartvitt på TV?

Liverpool säger: En av låtskrivarna, Larry Forsberg, tyckte att det skulle vara så. Vi tyckte alla att det skulle vara en bra grej. Men vi var lite rädda att folk skulle troa tt det var fel på deras tv och slå över till en annan kanal...

michaela säger: hur var efterfesten i luleå?

Liverpool säger: Väldigt trevligt, alla artister var med. Lungt och fint. Sen släpptes allmänheten in och det blev riktigt röjigt men kul. En del var kvar till kl6 på morgonen, själv gick jag och la mig kl.3.

elin säger: tycker ni inte att ni är lite för mkt beatles, och lite för lite er själva?

Liverpool säger: Ja, i vanliga fall är vi bara Beatles. Men såhär är vi när vi är oss själva. Alla artister är inspirerade av någon annan artist som de har som förebild, och vår är bl.a. Beatles. Men det finns många band som har Beatles som förebild, bl.a. Oasis.

Ejlin säger: hur bildades ni? var kommer namnet ifrån?

Liverpool säger: Liverpool bildades 1979 av några Norrköpingsmusiker som älskade Beatles. Namnet Liverpool kommer av att det är Beatles hemstad. Vi är med på Beatlesfestivalen i Liverpool varje sommar i augusti.

Alleman säger: Har ni spelat covers av andra artister eller är det bara Beatles som gäller?

Liverpool säger: Alla i bandet har en lång erfarenhet av alla sorts musik. Själv är jag 56 år och har spelar popmusik sedan jag var 16 år, men bandet Liverpool spelar bara Beatles. Jag har gjort 6 album med egen musik...

Liverpool säger: Tack alla ni som röstat på oss! Hoppas att vi ses!