– Det är bara dubbelmoral

Sahlene slår tillbaka mot kritiken mot sina lättklädda Café-bilder

1 av 3 | Foto: THOMAS JOHANSSON
TÄVLAR PÅ LÖRDAG Anna "Sahlene" Sahlin ställde upp på lättklädda bilder i tidningen Café för att få draghjälp i Melodifestivalen - ett tilltag som har väckt stark kritik. Men själv förstår schlagersångerskan inte uppståndelsen. "Hade det stått Vecko-Revyn eller Solo på tidningen hade ingen brytt sig", säger hon.
NÖJE

Sahlene ställde upp på lättklädda bilder för att få draghjälp inför Melodifestivalen.

Nu tycker hon att folk moraliserar för mycket över bilderna.

-Hade jag gjort det i en tjejtidning hade ingen brytt sig.

Schlagerstjärnan Anna "Sahlene" Sahlin var mars månads omslagstjej på grabbtidningen Café.

Inne i tidningen fanns en längre intervju med henne ackompanjerad av lättklädda bilder. Då stack hon inte under stol med att hon hoppades att det skulle ge lite extra draghjälp inför Melodifestivalen. Nu funderar hon över de kritiska reaktioner hon fått på bilderna.

"Moralpanik"

- Det finns så många saker man kan moralisera över, men det här är onödigt. Jag har gjort baddräktsbilder i kvinnotidningar som varit mer utlämnande. Och även om jag skulle stått i Helly Hansen-overall så skulle folk få moralpanik.

Hon gillar inte att rangordna och särskilja olika tidningar.

"Inte anorektisk"

- Hade det stått Solo eller Vecko-Revyn på tidningen så hade ingen brytt sig. Det är dubbelmoral. Jag är nöjd med både intervjun och bilderna i Café.

Sahlene har hört åsikter om att grabbtidningarna förmedlar ett sjukt kroppsideal, men hon tar inte åt sig av det.

- Jag är inte anorektisk, och jag tränar inte ens. Jag har nog bara vägt mig en gång på tio år för jag äger ingen våg och bryr mig inte så länge jag ser okej ut. Men visst har jag haft komplex, det är ju en utseendefixerad bransch jag verkar i.

Inte baksidan

Baksidan av henne ville hon inte låta plåtas.

- Jag tycker att jag har celluliter och något slags självbevarelse- drift har man väl.

Kajsa Mellgren, som tidigare ställt upp på liknande bilder, berättade för en tid sedan i "Fråga Olle-dokumentären" att hon kände sig äcklad när hon fått reda på att killar runkat till hennes bilder. Men Sahlene känner sig inte orolig vid tanken.

- Om de gör det så vad kan jag göra åt det? Det är inte så jäkla farligt. Jag tycker att man undervärderar killar. Jag tror inte det om dem, men jag kanske är blåögd.

Sofia Larsson

ARTIKELN HANDLAR OM