Sjukdomen blev början till succén

"Det var nog meningen att jag skulle bli drabbad"

1 av 2
GJORDE SUCCÉ FÖRRA ÅRET Det var när Lina Hedlund vilade upp sig efter operationen som samarbetet med systern Hanna började ta form. Förra året sjöng de i finalen med låten "Big time party", men i år ska Lina stå på egna ben.
NÖJE

SUNDSVALL

Cystan i magen upptäcktes av en slump.

För Aftonbladet berättar schlagerstjärnan Lina Hedlund om det jobbiga året.

- Det var nog meningen att jag skulle bli sjuk, säger hon.

Sommaren 2001 skulle Lina Hedlund ha sin första semester på många år i barndomshemmet i Kilafors, Hälsingland. Men väl hemma, vid en vanlig rutinundersökning hos läkaren, upptäcktes en stor cysta i hennes mage.

Var ofarlig

- Jag hade inte känt av den, den upptäcktes av en slump, och när jag fick reda på att jag hade den i magen kändes det väldigt obehagligt, säger hon.

Cystan var ofarlig men stor och operation var nödvändig och genomfördes snarast. Lina Hedlund räknade trots det med att vara på fötterna igen inom några dagar. Men efter operationen mådde hon sämre än väntat.

- Först efteråt förstod jag vad kroppen faktiskt gått igenom och det tog ett helt år innan jag hämtat mig helt. Det tog en och en halv månad innan jag kunde börja jobba igen, säger Lina Hedlund.

Började jobba ihop

Hon vilade upp sig hemma i Hälsingland tillsammans med systern Hanna Hedlund och den oplanerade pausen fick de båda systrarna att börja jobba tillsammans.

- Det var nog meningen att jag skulle bli sjuk. Dels för att jag skulle inse att kroppen faktiskt kan svika och för att jag verkligen skulle stanna upp ett tag och tänka efter, säger Lina Hedlund.

Samarbetet systrarna emellan ledde till en plats i finalen i förra årets Melodifestival med låten "Big time party". Och i år är det dags igen i Melodifestivalens deltävling i Sundsvall för Lina Hedlund - denna gång utan syster Hanna - med låten "Nothing can stop me".

Är nyförälskad

- Det känns lite som att ingenting kan stoppa mig just nu, säger hon.

Lina Hedlund är även nyförälskad i skådespelaren Jesper Barkselius. Sedan några månader tillbaka är de båda ett par.

- Vi förstår varandra bra, vi har ju ganska liknande yrken, säger Lina Hedlund.

Och Jesper Barkselius kommer upp till Sundsvall för att heja fram en seger för flickvännen.

- "Nothing can stop me" är en låt fylld med äventyrslystnad och glad energi. Den påminner lite om mig och jag hoppas att publiken tycker om den, säger Lina Hedlund.

Linda Hjertén

ARTIKELN HANDLAR OM