Om vi vore ett par...

Blossom sparkar upp dig ur soffan, tvingar dig att umgås med trista polare och super dig full i hotellbaren

NÖJE

Hela den här hälsotrippen du är ute på... jag vet inte om jag orkar med den. Är det okej om jag går upp tio pannor? Jag har ju liksom tjej och orkar inte anstränga mig längre.

– Njae? alltså, det beror på. Om du går upp så ska det vara för att jag lagar god mat och för att vi lever ett så skönt liv tillsammans, inte för att du skiter i allt och är slö och lat. Okej, jag vill inte ha någon bodybuilder, men jag vill inte ha någon soffpotatis heller. Det är inte alls sexigt. I så fall sparkar jag nog lite på dig, så att du får fart och börjar jogga lite.

Jag bjuder på hemlagat i kväll. Vad föredrar du?

– Ah! Du får gärna göra någon god kycklinggryta, med något rött vin till. Jag gillar mycket kryddor i maten, med grönsaker som är wokade, eller kanske har kokat och gett ifrån sig mycket smak. Jag gillar inte alls geggiga såser. Mat ska vara fräsch.

Vad gjorde vi på vår första date?

– Någonting kul, helt klart. Det är jobbigt om det blir tyst och pinsamt på en date, då är det bättre med en uppsluppen skojig stämning. Kanske tog du med mig på någonting som du kan mycket om, ett museum eller så, och impade på mig. En Dylankonsert? Ja, varför inte? Jag gillar att lära mig nya grejer, så det låter väl bra.

Vad går vi och ser för film ikväll?

– Jag skulle jättegärna se ”Chicago”, som jag har hört ska vara fantastisk. Sedan vore det grymt att se ”The Ring” också, men det hänger på om du är en klippa som jag kan luta mig mot om jag blir rädd.

Jag gillar att kliva upp sju på morgonen, även när vi varit ute kvällen innan. Är det okej med dig?

– Oj. Imponerande. Men visst är det okej. Har vi festat tillsammans får du hemskt gärna gå upp tidigt. Fast vi kan väl gosa lite först? Sedan kan du göra frukost åt mig, en skön söndagslyxfrukost med varma croissanter eller fattiga riddare, kaffe latte och färskpressad juice. Det är en strålande start på dagen.

Jag gillar ju inte riktigt dina polare. Är det ett problem?

– Det fanns en tid då jag rättade mig helt och hållet efter vad min partner tyckte, men så här på äldre dagar har jag insett hur viktiga mina vänner är för mig. Så du får faktiskt anpassa dig. JAG anstränger ju mig för din skull, är lite kameleontig och gör mitt bästa för att smälta in, så då får du också göra det. Annars måste vi dela upp våra liv i dina och mina bekantskapskretser, och det är värdelöst.

Blir du sur om jag flirtar lite med andra?

– Nej, jag är inte speciellt svartsjuk av mig. Du får gärna vara charmig mot tjejer, ge dem komplimanger och så där, så länge du har glimten i ögat. Ser du en snygg tjej på tv ska du heller inte vara rädd för att säga det till mig. Det blir så larvigt om man låtsas att det bara är ens partner som är attraktiv i hela världen.

Jag var full och otrogen i går. Vad händer nu?

– Usch? det räcker liksom inte med att du kommer och svamlar om att du var full. Det måste vara något djupare för att jag skulle kunna förstå, som att det är dåligt mellan oss eller så. Inte en fylla. Not good enough. Då är det över. Jag skulle inte sluta älska dig pang bom, tror jag, men jag skulle tappa respekten, och har jag inte den kvar tror jag inte att jag kan vara tillsammans med dig.

I helgen känner jag för att supa mig riktigt, riktigt apfull. Hänger du på?

– Ja, det gör jag. Jag festar rätt sällan, och gillar inte riktigt att göra det i Stockholm, på trendiga barer och så där. Då är det roligare om vi sitter i en hotellbar i en småstad och drar i oss drinkar, blir jättefulla och gör knäppa saker, det vore väldigt roligt.

Mitt längsta förhållande före dig är en månad, blir du orolig av det?

– Nej, inte direkt, men? Ja, jag har ju bara haft långa förhållanden, har aldrig blivit av med dem (skratt), men så länge du inte har värsta ryktet med barn överallt med olika tjejer så spelar det ingen roll. Herregud, vi får väl leva lite grann Här och Nu, och känna oss fram och se vad som händer. Jag menar, det är ju inte så att vi gifter oss och köper ett lantställe efter den första dejten.

Jag har legat med 244 tjejer. Hur känner du inför det?

– Ouch, och det säger du nu? Hm? Jag tycker mest att du är korkad som berättar det på det där sättet. Har du verkligen legat med sådär många tjejer och det inte har kommit ut så tycks du ha skött det med någon slags finess, och då skulle det vara någorlunda cool. Men varför ska du sitta och berätta om det nu? Jag vill ha sköna, djupa samtal med min kille, inte diskutera hans 244 pök.

arkiv Blossom

Fredrik Wikingsson

ARTIKELN HANDLAR OM