Pontare slår till - i kaftan

Bara i Aftonbladet: Så blir den hemliga showen på lördag

1 av 2
KAMPSPORTSEXPERTER Pontare är knappast ensam på scenen på lördag. Till sin hjälp har han fyra kampsportsexperter som har en stor roll under den spektakulära showen. "Jag försöker få med en meditativ och etnisk koppling".
NÖJE

SUNDSVALL

Vad har kampsport, schlager och Elvis gemensamt?

Svaret är Roger Pontare.

I morgon bjuder han på spektakulär show i Melodifestivalen.

Aftonbladet var som enda tidning med under en hemlig repetition.

- Folk kommer att bli överraskade, säger Pontare.

2000 vann Roger Pontare Melodifestivalen med "Vindarna viskar mitt namn". I år är han med igen men denna gång som programledare i delfinalen i Sundsvall bredvid Mark Levengood.

- Det är alltid kul att göra något man inte är van vid att göra. Kasta sig mellan lianerna i kulturtaket, säger Roger Pontare om debuten som programledare.

Personlig mellanakt

Och precis som de tidigare gästande programledarna Lena Philipsson, Lill-Babs, Carola och Charlotte Nilsson kommer hårtofsen från Duved att bjuda på ett personligt mellanaktsnummer.

Aftonbladet var som enda tidning med under en hemlig repetition och fann Roger Pontare och fyra kampsportsmästare i vild batalj.

- Det var SVT:s idé att jag skulle sjunga en Elvis-låt och jag gick med på det om jag fick göra det på mitt eget sätt. Och det gör jag nu och försöker få med en meditativ tanke och en etnisk koppling, säger Pontare.

Elvis med svensk text

Han kommer i morgon att framföra Elvis Presleys låt "A little less conversation" men med egen, svensk text.

Roger Pontare kommer att vara iklädd en dräkt som han själv kallar "Tystnaden talar", en spektakulär kaftan designad Marina Kereklidou, och kommer att uppträda med fyra kampsportsmästare i kung-fu och taekwondo. Och kampsport är inte så fjärran Elvis Presley. Rockkungen tränade kampsport från slutet av 50-talet nästan ända fram till sin död och hade svart bälte i karate.

Ska inte imitera

- Jag har aldrig gjort något av Elvis förut så det här förväntar sig nog ingen. Inte heller sättet numret kommer framföras på, säger Roger Pontare.

Men Pontare är noga med att betona att han inte försöker imitera Elvis.

- Jag är Roger Pontare som lånar Elvis musik och jag skulle aldrig försöka ge mig på att imitera honom.

- Det finns ingenting som är likvärdigt Elvis. Han är en komplett showartist och vi ska försöka ge publiken en riktig show, säger Pontare.

Ett utdrag ur den nya texten

Linda Hjertén