– Min exfru började gråta

Fernando Brito

NÖJE

Sången som Fernando Brito ska framföra är speciell för honom.

Han skrev texten medan han höll på att separera från sin fru.

– Hon grät när hon hörde den för första gången.

Foto: svt

Melodifestivalen kunde inte ha kommit vid ett bättre tillfälle för Fernando Brito. Han är nyseparerad sedan några månader och tävlingen är ett välkommet avbrott från alla tankar.

– Jag trodde att mitt äktenskap skulle vara hela livet. Jag är nog fortfarande lite chockad, säger han.

De båda träffades i deras gemensamma hemland Chile, sedan följde en flytt till Sverige där exfrun vuxit upp. Tillsammans fick de dottern Gabriela som nu är fem år.

Texten till kärleksballaden ”No dudes en llamarme” är grundad på Fernandos känslor i samband med separationen. Hans exfru grät när hon hörde den första gången.

– Men jag tror inte att vi kommer att bli tillsammans igen. Fast jag kommer alltid att finnas där för henne om hon behöver mig.

Fernando har tävlat i aerobics i tio år, och även i volleyboll och triathlon. Tävlingserfarenheten gör att han ser fram emot Melodifestivalen med lugn. Han säger sig vara en riktig tävlingsmänniska men är samtidigt medveten om att man inte kan ta ut någonting i förskott.

– Det finns inga givna vinnare. Man måste vara medveten om att man både kan vinna och förlora. Det är en inställning som jag försöker förmedla till de barn som jag är idrottslärare för.

2. Fernando Brito

”No dudes en Ilamarme”

Sofia Larsson