– Jag blev av med mitt skivkontrakt

Sahlene

NÖJE

Sahlene gjorde succé när hon tävlade för Estland i schlager-EM förra året. Men innan dess hade hon en tuff tid.

– Ibland har jag känt mig som en sandsäck som slagits på.

Foto: peter knopp

I år är det svenska Melodifestivalen som gäller för Sahlene. Så fort det blev klart vilka bidrag som skulle vara med började telefonerna gå varma hemma hos henne.

– Jag tror att jag fick sju olika erbjudanden. Men ”Unbreakable”, som jag valde, är min stil. Jag kan ha med den på min kommande skiva utan att den sticker ut.

Just nu leker livet för Sahlene. Men hösten 2001 såg det helt annorlunda ut.

– Jag blev av med mitt skivkontrakt och bolaget gick sedan i konkurs. Där stod jag utan rättigheter och pengar. Allt jag jobbat upp föll till marken. Det var en väldigt jobbig tid.

I ett halvår satt hon hemma och deppade.

– Men sedan började jag att spela på olika små ställen. När man är kreativ så mår man bättre, innan dess hade jag befunnit mig i ett vakuum.

En kväll ringde en förläggare och undrade om hon kunde tänka sig att ställa upp i den estländska melodifestivalen – dagen efter. Efter att ha lyssnat på låten bestämde hon sig för att tacka ja och satte sig på ett plan till Riga några timmar senare.

– Efter att ha vunnit fick jag verkligen övertyga dem att jag var helt och hållet på deras sida. Men nu är jag något slags nationalhelgon där.

I schlager-EM hamnade hon på tredjeplats och fick äntligen ett efterlängtat break.

– Det senaste året har varit händelserikt. Jag har ofta känt att jag jobbat i motvind, men nu har jag för första gången flyt.

1. Sahlene

”Unbreakable”

Sofia Larsson