Afro-Dite - i nya rekorddyra kläder

Armani-dräkterna har en prislapp på 50 000 kronor

1 av 3 | Foto: peter kjellerås
Exklusivt framträdande.
NÖJE

SUNDSVALL

Förra året kallades Afro-Dites kläder för en "nakenchock".

I år är deras utstyrsel dyra Armanidräkter.

- Vi ser kvinnliga och sofistikerade ut, säger Kayo Shekoni.

Schlager är lika delar rätt låt, rätt attityd och inte minst - rätt kläder - ett koncept som tjejtrion Afro-Dite i fjol tog fasta på.

Då kammade de hem vinsten i svenska Melodifestivalen med låten "Never let it go". När gruppen sedan åkte till Tallinn för att tävla i stora finalen skapade de rubriker då de under en repetition bar kläder som kallades för några av de mest spektakulära och vågade kläderna i schlager-EM:s historia. Utan behå med brösten täckta av en genomskinlig kroppsstrumpa i nylon - och massor av kristaller, skulle Afro-Dite sjunga för vinst i Estland.

Ingen "nakenchock"

- Vi gjorde "nakenchock" till ett begrepp, skrattar Blossom Tainton.

Men Sveriges nakenchock i schlager-EM uteblev då Afro-Dite dagen före finalen bytte tillbaka till de slitsade silverklänningar de burit i svenska schlagerfestivalen.

I år är Afro-Dite med i Melodifestivalen igen, denna gång med låten "Aqua playa" - och en helt ny look. I Armani-dräkter med en prislapp på cirka 50 000 kronor allt som allt, sydda i Italien, är Afro-Dite mindre glitter men mera lyx.

- Vi ser mer kvinnliga och sofistikerade ut i år, säger Kayo Shekoni.

Det mer påklädda klädvalet säger gruppen själva inte har något att göra med att de är rädda för att skapa rubriker liknande fjolårets.

- Det skulle helt enkelt inte vara roligt om vi såg likadana ut som i fjol. Vi vill ju överraska lite och förändra oss, säger Kayo Shekoni.

- Vi får fram våra egna personligheter i kläderna, säger Gladys del Pilar.

Gyllene koreografi

Bidraget "Aqua playa" beskriver tjejtrion själva som en låt med ett sound av Michael Jackson och 80-tal. Koreografin har de fått hjälp med av Billy Goodson - mannen som gjorde Herreys gyllene skor odödliga 1984.

- Det känns som att vi är Afro-Dite när Afro-Dite är som bäst och vi får hoppas att publiken tycker detsamma i kväll, säger Blossom Tainton.

Linda Hjertén