Afro-Dite och Östen med resten vann

Går vidare till Globen

Foto: PETER KJELLERÅS
Afro-Dite och Östen med resten – på väg till Globen.
NÖJE

Afro-Dite och Östen med resten var kvällens vinnare i Sundsvall.

Vinnarlåtarna ”Aqua playa” och ”Maria” tar dem vidare till finalen i Globen.

– Det kändes skönt att vinna här, så slapp vi tappa ansiktet, säger Blossom Tainton till Aftonbladet.

En ny chans får Bubbles med ”T.K.O. (Knock You Out)” och Lina med ”Nothing Can Stop Me” som möter de övriga treorna och fyrorna i Söndagsöppet i morgon kväll.

Upprepa succén

Fjolårsvinnarna Afro-Dite kan vara på väg att upprepa succén med "Never let it go". Årets ”Aqua playa” tar dem i varje fall till Globen – och ett steg närmare Riga.

– Vi är jätteglada. Jag var lite nervös innan vi gick upp, säger Blossom Tainton

Östen med resten lyckades också nå Globen förra året. Årets latinskinspirerade ”Maria” gick också hem hos publiken. Nu får Östen Erikssons och bandet ladda om till nästa helg.

– Jag trodde aldrig vi skulle gå vidare. I Globen kommer det att bli fyra resor värre, säger Östen Eriksson till Aftonbladet.

”Passar alla åldrar”

– Det här är en låt som passar alla åldrar.

Två av tjejerna i Bubbles stoppades på grund av sin låga ålder. Men de tre som var kvar klarade sig bra ändå – poplåten ”T.K.O. (Knock You Out)” till morgondagens uppsamlingsheat i Söndagsöppet. De får sällskap av Lina. Förra året lyckades Lina Hedlund nå final. Discolåten ”Nothing Can Stop Me” tog henne ett steg på vägen.

Trots att Sahlene tillhörde favoriterna med ”We're Unbreakable” och att Anna Sahlin förra året representerade Estland i Schlagerfinalen i Tallinn räckte det inte. Hon slogs ut – precis som Fernando Brito med ”No dudes en llamarme”, Maarja med ”He's s Always On My Mind” och Mikael Erlandsson med ”Tills jag mötte dig”.

Mattias Lundell, Daniel Nyhlén